PSV wint haar eerste wedstrijd van het seizoen. Tegen AZ werd met 3-2 gewonnen en werden de eerste 3 punten behaald.

Eerste helft
Zonder de deze week vertrokken Davy Pröpper, met daardoor Pereiro op het middenveld, begon PSV aan de wedstrijd. Na een rustige openingsfase zocht PSV de eerste kansen. AZ kwam duidelijk niet voor een simpel gelijkspel en zocht ook de aanval, met succes: in de 18e minuut werd een voorzet binnen geschoten door Dos Santos. PSV moest daardoor weer vol aan de bak. Joshua Brenet, die bij de 0-1 in de fout ging, werd na een half uur vervangen voor Kenneth Paal. Meteen daarna maakte PSV de gelijkmaker. Nieuwkomer Hirving Lozano kwam op over de rechterkant en kapte naar binnen, om de bal vervolgens achter doelman Bizot te schieten. Lozano kreeg voor rust nog twee grote kansen om PSV op voorsprong te zetten. Een schot belandde zelfs op de lat. De ruststand bleef bij 1-1.

Tweede helft
PSV begon sterk aan de tweede helft. Na 3 minuten wist Pereiro de Eindhovenaren op voorsprong te zetten. Hij speelde Svensson voorbij en verraste doelman Bizot, die de bal onder zich door voelde glippen. AZ drukte PSV daarna ver terug op eigen helft. In de jacht op de gelijkmaker moest Zoet vol aan de bak door meermaals reddend op te treden. Op het moment dat AZ weer een beetje gas terug nam, sloeg PSV toe. Marco van Ginkel kreeg de bal via de kluts voor zijn voeten en tikte de 3-1 binnen. Hierna leek de wedstrijd beslist, maar dezelfde van Ginkel trok even later Jahanbakhsh naar de grond en scheidsrechter Kuipers legde de bal op de stip. Vanaf elf meter schoot Weghorst de 3-2 binnen. PSV moest in de slotfase nog alle zeilen bijzetten, maar AZ wist niet meer te scoren. Eindstand: 3-2.

PSV staat op de 5e plaats na de eerste speelronde. AZ vinden we terug op plek 11. Volgende week zondag mag PSV op bezoek in Breda tegen NAC. AZ speelt op zaterdag thuis tegen ADO.