Racing Genk heeft haar eerste overwinning van het seizoen beet. Op de Bosuil won het met 3-5 na een spektakelwedstrijd. De bezoekers hadden met de rust al een veilige 1-4-voorsprong.

Antwerp verloor zondagmiddag voor het eerst dit seizoen. Een kolkend Bosuilstadion zag hoe de thuisploeg al na 21 minuten tegen een 0-3-achterstand aanzag. Samatta, Trossard en Schrijvers vonden gemakkelijk de weg naar het doel, mede dankzij individuele fouten van de Antwerpdefensie. Dequevy kon na een fantastische rush van Oulare milderen tot 1-3, maar Samatta legde met zijn tweede van de middag de 1-4-ruststand vast.

Na de rust liet het team van coach Stuivenberg Antwerp meer in de match komen. Maar na een kwartier in de tweede helft kwam Genk dankzij een owngoal van Arslanagic op 1-5. Een zware klap voor de thuisploeg, maar net dan stond de twaalfde man op. De supporters trokken zich niets aan van de stand en riepen hun spelers naar voren. Bölöni en co bedankten de fans en vechtten zich terug in de wedstrijd. Op tien minuten van het einde scoorde Antwerp tweemaal op twee minuten. Eerst strafte Owusu een fout van Vukovic, die de bal loste, af en even later kopte Arslanagic een vrije trap knap binnen. De Antwerpverdediger zette zo zijn owngoal weer recht. In de laatste minuten van de wedstrijd zocht Antwerp naar de aansluitingstreffer, maar die kwam er niet meer. Antwerp verliest zo voor het eerst, maar kon de vernedering nog afwenden. De promovendus trekt volgend weekend naar Mechelen. Genk pak dan weer haar eerste winst van het seizoen. Volgend weekend ontvangt het Charleroi.

Advertenties