Dinsdagavond zal TSG Hoffenheim het opnemen tegen Liverpool. Het is voor het eerst dat deze ploegen elkaar zullen treffen, hierbij alvast een vooruitblik. 

TSG 1899 Hoffenheim
Hoffenheim heeft nog weinig wedstrijdritme in de benen. Een aantal oefenwedstrijden werden in de zomer afgewerkt en afgelopen weekend werd er gespeeld tegen Erfurt in de 1e ronde van de DFB Pokal. Een matige 0-1 overwinning werd behaald. Voor Hoffenheim is het de eerste keer dat ze uitkomen in de Champions League, wat tevens het eerste Europese avontuur van de Duitsers is. Hoffenheim werd vorig seizoen knap 4e in de competitie. Met Justin Hoogma heeft Hoffenheim sinds deze zomer een Nederlander onder contract. De 19-jarige verdediger werd overgenomen van Heracles Almelo. Ook voor de plaats Hoffenheim is er een prestige te behalen. Hoffenheim kan het kleinste dorp ooit worden dat een club in de groepsfase van de Champions League heeft gehad. In de Duitse plaats wonen ongeveer 3.000 mensen.

 

Liverpool
Ook Liverpool werd 4e in de competitie. Zij willen de groepsfase van de Champions League graag halen. Vorig seizoen was er namelijk geen Europees voetbal voor de Reds en dat deed pijn bij de club. Liverpool heeft ook weinig wedstrijdritme in de benen. Afgezien van de voorbereiding in de zomer werd er afgelopen weekend gelijkgespeeld tegen Watford (3-3).

Bij Liverpool zal Georginio Wijnaldum mogelijk zijn Champions League debuut maken. De 26-jarige middenvelder heeft in zijn carrière 37 Europese duels gespeeld, maar kwam nooit uit in het Europese hoofdtoernooi. Liverpool zal zonder Philippe Coutinho aantreden in Duitsland. De Braziliaan kampt officieel met een rugblessure, maar volgens de Engelse media weigert hij te spelen, omdat Liverpool hem niet naar Barcelona wil laten gaan. Lees ook: Liverpool laat Coutinho uit de selectie tegen Hoffenheim

 

TSG Hoffenheim – Liverpool begint disndag om 20:45 uur in de Rhein-Neckar-Arena. Scheidsrechter voor deze wedstrijd is de Nederlander Björn Kuipers.

Advertentie