Dinsdag en woensdag stonden de wedstrijden in de heenronde van de play-offs voor de Champions League op het programma. Enkele Belgen speelden zich in de kijker. 

Dinsdag nam Liverpool het op in en tegen Hoffenheim. Na 12 minuten kregen de Duitsers een strafschop, die gered werd door Simon Mignolet. Daarna scoorde Liverpool tweemaal, de eindstand was 1-2. Een mooie uitgangspositie voor de Engelsen. Divock Origi zat op de bank en kwam niet in actie.

Op het zelfde moment won APOEL uit Cyprus met 2-0 van Slavia Prague. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Igor De Camargo, die de hele wedstrijd op het veld stond.

Woensdag won Napoli overtuigend van Nice (2-0). Publiekslieveling Dries Mertens scoorde de openingstreffer en was later in de wedstrijd het slachtoffer van een fout die de Italianen een strafschop opleverde. Zo had hij een aandeel in beide doelpunten.

Gisteren moest ook Olympiakos in actie komen. De Griekse grootmacht kwam 0-1 achter tegen Rijeka, waarna Vadis Odjidja de aansluitingstreffer scoorde. In de absolute slotfase werd het nog 2-1 voor de Grieken. Ook Guillaume Gillet (en Carcela) kwam in actie.

Advertentie