In de eerste ronde van de Jupiler League nemen onder andere MVV en Go Ahead Eagles het tegen elkaar op. Beide ploegen hadden elkaar ook op het hoogste niveau kunnen treffen, maar MVV kwam één doelpunt tekort voor promotie. Go Ahead Eagles degradeerde met tien punten te weinig op de ranglijst. 

MVV

MVV beleefde een prima voorbereiding: 2-0-winst op Helmond Sport, 5-2-winst op het Belgische Patro Eisden Maasmechelen en een nipte 1-0-nederlaag tegen ADO Den Haag. De Maastrichtse club lijkt daarmee optimaal voorbereid voor de clash tegen Go Ahead. De Maastrichtenaren kunnen niet beschikken over Koen Kostons, hij kreeg aan het einde van de vorige competitie een rode kaart, die ook dit seizoen nog geldig is. Wel kunnen ze beschikken over Marvin Ogunjimi.

Go Ahead Eagles

Go Ahead kreeg de laatste oefenwedstrijd nog een zware klap te verduren, het kreeg een 1-5-nederlaag over zich heen tegen Almere City. Daarnaast speelden de Eagles 1-1-gelijk tegen KVC Westerlo en verloren ze 2-0 van Excelsior. La’Vere Corbin-Ong ontbreekt nog bij de ploeg, hij liep in een oefenwedstrijd een blessure op. Vermoedelijk spelen ze met een nieuw 4-4-2-systeem, met De Kogel en Hendriks in de spits.

Wedstrijdinfo

Go Ahead wist vaker te winnen van MVV dan andersom. De vorige keer dat beide ploegen elkaar troffen, pakte Kowet de koppositie. De aftrap is om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Manschot. Er zitten 172 supporters in het uitvak.

MVV verkocht tot op heden 1800 seizoenkaarten, Go Ahead Eagles verkocht er ruim drie keer zo veel: 6.000 stuks.

Advertentie