KRC Genk heeft haar start compleet gemist. De Limburgers verloren zaterdagavond pijnlijk met 0-1 van Charleroi, dat schitterend aan de competitie begon met 12/12. Het was de Genkse verdedigende middenvelder Sander Berge die Charleroi de overwinning bezorgde met een eigen doelpunt. KRC Genk beleeft zo haar meest dramatische start in jaren, namelijk 4/12. 

Bij Genk startte Charleroi-huurling Clinton Mata aan de partij, ten koste van Joakim Maehle. Bij Charleroi bleef Benavente, ondanks zijn schitterend doelpunt tegen Anderlecht, op de bank. De wedstrijd ging van start met een schitterende tifo van de Genkse harde kern. ‘Drughi’ bestaat namelijk 15 jaar en dat werd gevierd in stijl.

Daarna volgde er een indrukwekkende minuut stilte in de Luminus Arena voor de slachtoffers in Barcelona. De vrouw uit Tongeren die het niet overleefde was de dochter van een jeugdtrainer van Genk.

De wedstrijd kwam traag op gang, maar na 7 minuten was er een eerste kleine kans. Pollet probeerde het vanuit een scherpe hoek met links, maar Vukovic kon de bal klemmen. Vukovic oogde weer erg onzeker en treuzelde iets te lang met 3 Carolo’s voor zich. Gelukkig voor de Australiër liep het goed af en haalde Charleroi er geen voordeel uit. Iets voor de twintigste minuut probeerde Pollet het weer vanuit een scherpe hoek vanaf de linkerkant, maar weer had Vukovic de bal klem. Genk speelde met vuur en alweer kwam het gevaar van Pollet, die Colley uitkapte. Vukovic kwam in actie en voorkwam de 0-1.

5 minuten voor rust kon Genk toch eens dreigen. Penneteau kwam iets te ver uit zijn doel om een voorzet te onderscheppen. In de rebound probeerde Buffel het met links, maar zijn schot vloog hoog over. Vlak de rust kon Genk zowaar bijna op voorsprong komen. Een goede voorzet van Khammas, Samatta kopte de bal onbegrijpelijk naast.

De tweede helft werd op gang getrapt. Na 5 minuten probeerde Schrijvers het met een afstandsschot, maar dat vloog naast. 5 minuten later was het de beurt aan Charleroi op een counter. Dodi Lukebakio dacht aan een uithaal, maar zijn pegel vloog naast. Iets voor het uur was er dan toch het openingsdoelpunt. Na een inworp kopte Dessoleil door en via Genk-speler Sander Berge ging de bal in doel.

Stuivenberg ging het dan proberen met Ingvartsen, die Malinovskyi kwam vervangen. Charleroi scoorde bijna de 0-2, maar de vrije trap van Lukebakio vloog over. Dan was het weer de beurt aan Genk om een kans te creëren, Samatta had meerdere mogelijkheden, maar koos voor eigen succes en zijn schot ging helemaal de mist in. 20 minuten voor tijd kon Leandro Trossard niet meer verder en hij werd vervanger door Alejandro Pozuelo.

Charleroi kwam 10 minuten voor tijd nog op 0-2 te staan, maar Benavente werd terecht afgevlagd voor buitenspel. Nauwelijks twee minuten later werd Siebe Schrijvers ook afgevlagd voor buitenspel, maar Schrijvers stond helemaal geen buitenspel en zo werd Genk 5 minuten voor tijd een geldig doelpunt ontnomen. Genk probeerde nog de 1-1 te scoren, maar het mocht niet zijn voor de Limburgers en zij blijven zo met lege handen achter. Voor Charleroi is het een schitterende start, 12/12.

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Khammas, Colley, Brabec, Mata, Berge, Malinovskyi (63’Ingvartsen), Schrijvers, Trossard (68’ Pozuelo), Buffel (77’ Benson) en Samatta.

Opstelling Charleroi : Penneteau, Martos, Rezaei (88′ Bedia), Pollet (75’ Benavente), Diandy, Marinos, Baby, Dessoleil, Nurio, Ilaimaharitra en Lukebakio (79’ Saglik).