De 34-jarige Japanse doelman speelde 178 wedstrijden in België. Lierse haalde hem weg uit Japan, zijn periode bij Standard was het hoogtepunt in zijn carrière en via Dundee United kwam hij terecht bij het Franse FC Metz. 

Jullie kennen Eiji Kawashima allicht van zijn tijd in België en zijn wedstrijden voor de nationale ploeg van Japan. We kijken even wat er gebeurde na zijn tijd in Luik.

Op 29 december 2015 tekende hij als vrije speler bij Dundee United. Uiteindelijk zou hij hier 16 competitiewedstrijden spelen en 3 keer in actie komen in de Schotse beker, waarin zijn team onderuit ging in de halve finale.

Vorig seizoen was hij 5 wedstrijden basisspeler bij Metz in de Ligue 1, op het einde van het seizoen. De Franse club had hem transfervrij overgenomen. Hij kwam ook één keer in actie in de Coupe de France. Dit seizoen is nog steeds de back-up van eerste keeper Didillon.

Kawashima
Auteursrechten: eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist.