Op Anfield wist Liverpool voor het eerst dit seizoen te winnen. Na het gelijke spel tegen Watford vorige week (3-3) werd er nu gewonnen van Crystal Palace. Crystal Palace heeft de tweede nederlaag van het seizoen geleden. Vorige week verloor de ploeg van Frank de Boer thuis met 0-3 van promovendus Huddersfield. 

Eerste helft

Liverpool en Crystal Palace beginnen rustig aan de wedstrijd. Beide ploegen lijken lang in evenwicht. Na een kleine tien minuten wordt Liverpool sterker. De eerste grote kans is ook voor de Reds als Milner op doel kan schieten na een één-twee met Sturridge. Keeper Hennessey brengt redding. Hierna komt Crystal Palace weer wat terug, maar gevaarlijk kan de ploeg van Frank de Boer niet worden. Vlak voor rust probeert Firmino van grote afstand doelman Hennessey onder vuur te nemen. De doelman stompt de bal weg. Uit de counter kan Crystal Palace uitbreken en schiet Loftus-Cheek op het doel van Liverpool. Ook Liverpool-doelman Mignolet brengt redding. De twee ploegen gaan met 0-0 de rust in.

Tweede helft

Liverpool begin sterk aan de tweede helft. De ploeg van manager Jürgen Klopp zoekt gelijk naar kansen, maar doelpunten blijven nog even uit. in de 56e is Liverpool dicht bij de openingstreffer. Een corner van de Reds wordt slecht weg gewerkt door Palace en de bal valt voor de voeten van Wijnaldum, die op doel schiet. Doelman Hennessey weet de bal net uit de hoek te tikken. Meteen hierna is dan de eerste kans in de tweede helft voor Crystal Palace. Christian Benteke schiet de bal van dichtbij net over het doel van Mignolet. Zo gebeurt er veel in de openingsfase van de tweede helft, maar blijven de doelpunten uit. Na deze drukke periode zakt het niveau weer naar een dieptepunt. Beide ploegen komen niet tot veel en grote kansen. Liverpool heeft moeite om door het sterk verdedigende spel van Crystal Palace te voetballen. Klopp probeert met een aantal wissels verandering aan het spel te brengen. In de 73e minuut gaat middenvelder Milivojevic in de fout en kan Mané de 1-0 maken. Hij schiet de bal perfect achter doelman Hennessey. In de slotfase wordt Liverpool nog een paar keer gevaarlijk. Schoten van Solanke en Robertson treffen geen doel en kansen van Salah en Mané worden gered door doelman Hennessey. Zo eindigt deze toch wel redelijk saaie wedstrijd op 1-0 voor Liverpool.

Daarmee is het tweede verlies van het Crystal Palace van Frank de Boer een feit. De ploeg van de Nederlander staat daarmee op de 19e plaats. Liverpool pakt de eerste 3 punten van het seizoen en stijgt naar de 2e plaats. Volgende week speelt Liverpool de topper tegen Arsenal. Crystal Palace neemt het dan op tegen Swansea.

Advertentie