Na een beschamende 0 op 9 ging Lokeren op zoek naar haar eerste driepunter van het seizoen op de Freethiel. Geen makkelijke opdracht, aangezien Waasland-Beveren uitstekend aan de competitie is begonnen.

Sporting Lokeren begon de wedstrijd uitstekend en kwam ook meteen op voorsprong. Nieuwkomer Stefano Marzo trapte de 0-1 na 5 minuten al voorbij Goblet. De ‘Tricolores” bleven de druk aanzetten en wisten ook de score te verdubbelen via Marko Miric. Nog voor de rust kwam zelfs de 0-3 nog op het bord. Mehdi Terki klopte Goblet na een knappe aanval van Sporting Lokeren.

In de tweede helft kwam de thuisploeg opzetten. Dat resulteerde ook meteen in een doelpunt. Ampomah trapte meteen na rust de 1-3 voorbij Davino Verhulst. Waasland-Beveren bleef druk zetten en wist ook nog de aansluitingstreffer te maken via Camacho. Na een dol slot kon de thuisploeg toch niet de gelijkmaker scoren. Sporting Lokeren won de wedstrijd met 2-3. Een verdiende overwinning op basis van de eerste helft.

Zo hebben de Tricolores hun eerste driepunter beet en kunnen ze met vertrouwen Eupen ontvangen volgende week. Waasland-Beveren maakt de verplaatsing naar STVV.

 

Advertentie