Antwerp wint de provinciederby tegen KV Mechelen. In een potige wedstrijd werden de doelpunten pas in de tweede helft gemaakt. Antwerp wint zo voor de tweede keer op verplaatsing. Mechelen heeft na vier speeldagen nog niet gewonnen. 

Zaterdagavond keken twee rasechte traditieclubs elkaar in de ogen. Antwerp zocht naar een overwinning om de 3-5-nederlaag tegen KRC Genk van vorige week in eigen huis door te spoelen. De thuisploeg wilde na drie gelijke spelen de eerste overwinning van het seizoen behalen. Mechelen kwam dan ook het best uit de startblokken. Vroeg in de wedstrijd probeerde het gevaar te creëren, en dat lukte ook. Matthys en Drazic hadden reuzekansen, aan de overkant was er één grote kans voor Haroun. KV Mechelen moest met de rust voorgestaan hebben.

Na de rust werd het evenwicht hersteld. Tot in minuut 67 Duplus op een prachtige manier scoorde. Jaadi stuurde Dequevy de diepte in, die zag dat Duplus mee oprukte. Dequevy liet met een hak de bal voor Duplus, die met het leer oprukte tot net voor de zestien, waar hij de bal schitterend in de linkerbovenhoek schoot. 0-1 en het uitvak ontplofte. Dat was meteen het sein voor de ploeg van coach Ferrera om vol te gaan voor de gelijkmaker. Mechelen kwam er dicht bij, maar moest toch wachten tot het uiterste slot van de wedstrijd. De voorzet van Matthys werd verlengd en Bandé kopte aan de tweede paal binnen. De thuisploeg leek op weg naar het vierde gelijkspel op rij, maar dat was buiten Bölöni en co gerekend. In de 90e minuut bracht Corryn voor en Haroun devieerde de botsende voorzet over Coosemans in doel. Niet het mooiste, maar wel het winnende doelpunt. Antwerp wint al voor de tweede keer op verplaatsing en staat met een 7 op 12 mooi voorin. Mechelen blijft met lege handen achter en kan niet tevreden zijn met de 3 op 12.

Antwerp
Auteursrechten: eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist.
Advertenties