Burnley, de ploeg waar Steven Defour onder contract staat, heeft aanvaller Chris Wood overgenomen van Championship-club Leeds United. The Clarets hebben een bedrag van €16.400.000,- betaald voor de Nieuw-Zeelandse spits.

Chris Wood is de aanvoerder van het Nieuw-Zeelandse elftal en hij wordt gezien als een van de betere voetballers van het land. Hij speelde alle drie de wedstrijden op de Confederations Cup en heeft inmiddels al 52 interlands op zijn naam staan, waarin hij 20x scoorde.

Wood heeft al een bijzonder aantal Engelse clubs op zijn naam staan. Hij verruilde Nieuw-Zeeland voor een plek in de jeugdopleiding van West Bromwich Albion, waarna hij aan verschillende ploegen uitgeleend is geweest: Barnsley, Brighton and Hove Albion, Birmingham City, Bristol City en Millwall. In 2013 verkaste hij voor een bedrag van €1.230.000,- naar Leicester City. Ook bij the Foxes werd hij verhuurd, ditmaal aan Ipswich Town. In 2015 verhuisde hij naar Leeds United voor een bedrag van rond de €3.600.000,-. Afgelopen seizoen speelde hij 44 competitiewedstrijden voor Leeds United, daarin scoorde hij 27 doelpunten. Ook in de League Cup was hij op schot, hij scoorde in 4 duels 3 goals. Mede door zijn vele goals werd hij een begeerd spits, waardoor Burnley diep in de buidel moest tasten.

Burnley won op de eerste speeldag met 2-3 van Chelsea, maar verloor afgelopen weekend met 0-1 van West Bromwich Albion.