UPDATE 24-08: N.E.C.-aanvaller Jay-Roy Grot is donderdagmiddag gepresenteerd bij Leeds United. Hij heeft een contract getekend voor 4 jaar. Leeds betaalde 1,5 miljoen pond, zo’n 1,63 miljoen euro, voor de Arnhemmer. 

Championship-club Leeds United maakte maandagmiddag bekend dat haar topspits Chris Wood naar de Premier League vertrok, hij maakte de overstap naar Burnley. De club schakelt nu snel door in hun zoektocht naar een vervanger, en heeft daarbij op 2 spelers geboden, één daarvan is N.E.C.’er Jay-Roy Grot.

Het is niet bekend hoe hoog het bod van Leeds precies is, maar de interesse is heel groot. De marktwaarde van de 1.93 meter-lange aanvaller ligt op het moment op €750.000, maar door zijn jonge leeftijd (19) zou het bedrag uiteraard een stuk hoger kunnen liggen. Grot begon zijn carrière ooit in Arnhem. Vanuit Vitesse 1892, niet te verwarren met het Vitesse uit de Eredivisie, kwam hij op jonge leeftijd over naar Nijmegen. N.E.C. betaalde dus geen transfersom voor Grot.

Leeds United heeft ook een bekend bedrag van ongeveer 6,6 miljoen euro geboden op Middlesbrough-spits Rudy Gestede. De bijna 29-jarige spits maakte 3 jaar geleden zijn doorbraak bij Aston Villa, na daarvoor jaren niet echt opgevallen te zijn geweest. Hij scoorde in het seizoen 2014/2015 20 doelpunten in 39 competitiewedstrijden.