Waarom het geen toeval is dat Antwerp Standard-bloed toevoegde aan de club

The Great Old begon uitstekend aan de competitie. De aanwezigheid van mensen als D’Onofrio, Bölöni, Bolat, Van Damme… zorgt ervoor dat de publieke opinie het over ‘Standard B’ of ‘Standard 2.0’ heeft. Die uitlatingen hebben vaak een negatieve ondertoon, maar dat is onterecht. Want dit is geen toevallig verschijnsel. 

De ‘supportersnorm’ in België ligt jammer genoeg zeer laag. Bijgevolg worden de fans van Antwerp en Standard, die vergekijkbaar zijn met de fanatieke supporters van Duitse, Franse, Poolse, Griekse, Portugese… clubs, gezien als ‘marginaal’, als hooligans die een gevaar zijn voor de maatschappij. En dat is jammer.

Antwerp en Standard zijn twee vurige clubs. Het zijn niet gewoon traditieclubs, want zo heb je er nog, het zijn ploegen met iets meer. En dat iets heeft te maken met de aanhang, met de mentaliteit, met de vechtlust. Nee, dit zijn inderdaad niet de meest succesvolle clubs. Onregelmatigheid is ook een woord dat ze kan definiëren, maar dat hoort er gewoon bij.

Bölöni, Bolat, Van Damme. Cultfiguren in Luik. Het als ex-speler van Anderlecht tot kapitein schoppen bij Standard, dat is niet veel voetballers gegeven. Jelle Van Damme slaagde erin. Zeker niet de beste techniek, maar wat een mentaliteit, loopvermogen… Als deze man van het veld stapt, is zijn truitje nat. Net wat de fans verlangen van hun helden.

Bolat en Bölöni (en dus ook D’Onofrio) begonnen alvast goed aan de competitie. Van Damme zal het team nog sterker maken. Ze waren succesvol op Sclessin en zijn dat nu ook. En dat is geen toeval!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.