Real Madrid is al jaren op zoek naar een deal met Manchester United over keeper David de Gea en is met de speler zelfs nu alvast akkoord. Florentino Perez, de grote baas bij Real Madrid, sprak met de Spanjaard en heeft hem overtuigd naar Madrid te komen.

Twee jaar geleden waren ook de clubs al overeengekomen wat betreft de transfer, maar werden de papieren niet op tijd in orde gemaakt. Of dat nou per ongeluk of expres was blijft de vraag, maar Real heeft de strijd in ieder geval nooit opgegeven. De leiders van de club wilden De Gea eigenlijk aan het begin van deze transferperiode al halen, maar trainer Zinédine Zidane vertelde hen om de keeper niet te halen.

Hij had vertrouwen in Keylor Navas, die al sinds 2015 standaard onder de lat staat. De Gea heeft echter aangegeven sowieso geen plek op de bank te accepteren, dat betekent dus waarschijnlijk dat Navas zou moeten vertrekken. Directeur Perez heeft laatstgenoemde nu in de etalage gezet, in de hoop dat een aantal clubs zich voor hem meldt. Naar alle waarschijnlijkheid gaat de officiële transfer echter pas volgend jaar gebeuren. Navas kan zich zo nog een jaar gaan bewijzen en alvast gaan praten met andere clubs, terwijl De Gea zich kan gaan voorbereiden op Real Madrid.