Na twee seizoenen zonder voetbal op het hoogste Europese niveau is het voor de Reds dan eindelijk zover: Liverpool zal opnieuw uitkomen in de groepsfase van de Champions League. De (voormalige) grootmacht uit Engeland versloeg vorige week het Duitse Hoffenheim met 2-1, en kon haar plaats op het Europese toneel verzekeren door te wederom te winnen. Dat deed het ook, want Hoffe werd met een 4-2-nederlaag naar huis gestuurd.

Het begin van de wedstrijd is op zijn minst spectaculair te noemen. Liverpool begint geweldig aan de wedstrijd, en legt de Duitsers al vanaf minuut 1 het vuur aan de schenen. Na een kansje van Mané zitten de Hoffenheim-supporters al vroeg met de handen in de haren, de Liverpool-supporters beseffen dat ze wel eens een fantastische avond tegemoet kunnen gaan. Na een enorme kans voor Gnabry neemt Liverpool de overhand en blijft het voor de rest van de eerste helft dominant. Zowel de plaatselijke als de neutrale voetbalsupporter beseft dat het eerste doelpunt niet lang kan uitblijven, en dat is ook niet zo. Emre Can opent in minuut 10 de score, waarop Anfield ontploft. Liverpool blijft komen en 8 minuten later legt Salah de bal opnieuw in het mandje na een schot op de paal. Vanaf dan wordt het een fantastische demonstratie van de Reds en drie minuten later leidt een fantastische aanval tot de tweede treffer van middenvelder Emre Can. De eerste helft is dus een lust voor het oog, en het doelpunt van Uth draagt daar alleen maar toe bij. Na een verder kansenloze eerste helft kunnen beide teams gaan rusten.

De tweede helft kent een rustig begin. Liverpool blijft, net als in de eerste helft, dominant en zorgt er met een snelle balcirculatie voor dat Hoffenheim maar weinig aan de bal komt. Na enkele minuten krijgt Nederlander Wijnaldum een enorme kans, maar de imposante gestalte van Baumann zorgt ervoor dat hij verzuimt af te drukken. Mané is een van de hoofdrolspelers in dit spektakelstuk en geeft op een imposante manier zijn visitekaartje af. Liverpool blijft mooi voetbal brengen, en in minuut 63 schiet Firmino, na dom balverlies van Vogt, de 4-1 tegen de netten. De vermoeidheid die stilaan begint door te wegen bij beide kanten wordt duidelijk en het niveau van de eerste helft wordt niet meer gehaald. Een van de grote mannen voorin bij TSG, Wagner, zorgt in minuut 79 voor de 4-2, maar die goal komt te laat. Een You’ll Never Walk Alone rolt over de tribune als zegel op deze prachtige vertoning van de Kopites. Champions League-voetbal zal dit seizoen niet ontbreken op het idyllische Anfield.