De voetbalbond van Kameroen is zo dramatisch bezig, dat de FIFA een eigen team heeft gestuurd om het land op voetbalgebied te runnen. Door de huidige situatie komt de Afrika Cup van 2019, dat in Kameroen gehouden zou worden, in gevaar.

De verkiezingen voor nieuwe bestuursleden in Kameroen worden pas in maart 2018 gehouden, en dus besloot de FIFA het tot die tijd maar over te nemen. Die verkiezingen worden tegen die tijd door zowel de FIFA als de CAF (Confederation of African Football) overzien, zodat ze eerlijk verlopen. Het mismanagement van de voetbalcompetities laat mensen afvragen of het land eigenlijk wel klaar is voor de Afrika Cup van 2019, die in het land gehouden zou worden. Ook daar gaat de FIFA nu naar kijken en beslist dan uiteindelijk of het toernooi verplaatst gaat worden of niet.