“I UNITED it”. Op die manier maakte Zweedse superster Zlatan Ibrahimovic zonet bekend dat hij opnieuw een contract bij Manchester United tekende. Zlatan zat enkele maanden zonder club en leek naar de MLS te verkassen, maar door de hernieuwde interesse van Man U zal hij dit seizoen opnieuw in de Premier League te bewonderen zijn.

Toen hij vorig seizoen aangekondigd werd bij The Red Devils, stonden veel supporters sceptisch tegenover de inkomende transfer. Zlatan had toen al een rijke carrière achter de rug; hij kwam immers al uit voor 7 verschillende clubs waaronder Ajax. De 1m95 grote acrobatische Zweed stond, vooral bij PSG, bekend als een goaltjesdief maar de Engelsen waren bang dat hij het niveau in de PL niet meer aan ging kunnen.

Tegen alle verwachtingen in werd Zlatan echter een van de topscorers in de Engelse hoogste divisie, waar hij in 46 wedstrijden maar liefst 28 keer het doel wist te vinden. Tegen het einde van het seizoen liep hij een lastige blessure op, waardoor bijtekenen voor de rechtsvoetige aanvaller geen enkele optie leek. Toch is Mourinho blij Ibracadabra terug in de ploeg te hebben, dat verklaarde hij op de officiële website van de club. “We zijn blij dat Zlatan op de weg naar zijn herstel is en dat we zijn ambitie en ervaring terug in de ploeg hebben. Na zijn bijdrage vorig seizoen verdient hij ons vertrouwen en we zullen geduldig wachten op zijn herstel”. Zlatan zal, net als vorig seizoen, het nummer 10 dragen.

Is de 35-jarige Ibrahimovic concurrentie voor Lukaku?