Napoli schakelde OGC Nice kansloos uit in de play-offs van de Champions League. Slechts één speler van de nummer 3 uit de Ligue 1 kon het zijn tegenstanders echt moeilijk maken met zijn onvoorstelbare explosiviteit: Allan Saint-Maximin. Maar wie is dat eigenlijk? 

Saint-Maximin is een van Frankrijks grootste talenten. De 20-jarige snelheidsduivel speelde in de jeugd bij Verrières-le-Buisson (2003–2004), US Ris-Orangis (2004–2007), AC de Boulogne Billancourt (2007–2011) en AS Saint-Étienne (2011–2013). Bij ASSE brak hij door op het hoogste niveau.

AS Monaco telde in 2015 maar liefst 5 miljoen euro neer voor het toen 18-jarige toptalent. In het prinsdom kreeg hij nog geen plekje in de selectie en dus werd hij uitgeleend aan Hannover 96. In Duitsland kwam hij in totaal aan 547 minuten, verspreid over 16 wedstrijden in de competitie en 2 in de beker.

Ook vorig seizoen werd Saint-Maximin uitgeleend, ditmaal aan Bastia. Hier werd hij een vaste waarde. Monaco wilde hem dit seizoen nog steeds niet aan de selectie toevoegen. Het accepteerde zelfs een bod van OGC Nice en zo kwam de jonge Fransman over voor 10 miljoen euro.

In het zuiden van Frankrijk geloven ze dus duidelijk in Saint-Maximin. Je kan echt spreken over een ruwe diament. Zeer veel talent, een versnelling die je bij weinig voetballers ziet en een fantastische techniek. Bij de Franse jeugdelftallen bewees hij ook een verwoestend schot te hebben. Maar, ook tegen Napoli zagen we wat slordigheden, simpele passen die mislukten… Kortom: een gebrek een concentratie en ervaring, al is het enorme talent zeer duidelijk.

Benieuwd of Allan Saint-Maximin ook in de Europa League kan schitteren!

 

Advertentie