Het seizoen is nog maar 4 speeldagen ver, maar toch zijn er al enkele enorme verrassingen gebeurd op het veld. De stand is niet hoe je je die zou voorstellen, met vooral enkele toppers onderin. Het aantal doelpunten per weekend blijft wel redelijk gelijk. Speeldag 4 was alweer een speeldag met enkel wedstrijden waarin gescoord werd. Na 8 wedstrijden kwamen we uit op een totaal van 29 doelpunten dit weekend, het hoogste aantal dit seizoen. Met enkele spannende wedstrijden waarin er 4 à 5 keer gescoord werd, is dit niet echt verwonderlijk. Na elk voetbalweekend gaan wij op zoek naar het doelpunt van de week. Uit de 3 onderstaande keuzes kunnen jullie, onze lezers, bepalen welk doelpunt verkozen wordt tot doelpunt van de week. 

Onur Kaya (Zulte Waregem), de 0-2 op het veld van Standard.

Standard kan na 3 speeldagen nog niet tevreden zijn met het aantal behaalde punten. 4 punten behaald, al kregen de Rouches wel niet de minste tegenstanders voor de kiezen. Voor Zulte Waregem was de start al iets beter geweest, het haalde 6 op 9 met maar liefst 7 doelpunten in de 1e 2 wedstrijden. Tijdens het onderlinge duel liet vooral Essevee haar efficiëntie blijken.

Het doelpunt van Onur Kaya was van de 4 doelpunten zeker en vast het mooiste. De middenvelder kon Ochoa verschalken door de bal laag voorbij de Mexicaan te krullen. Een doelpunt dat Zulte nog wat meer vleugels gaf, want na de 0-2 van Kaya moesten de Rouches nog 2 doelpunten incasseren. Genoeg om een forse 0-4-nederlaag vast te stellen en Standard blijft dus achter met een 4 op 12 terwijl Zulte Waregem mooi op een 3e plaats staat.

Standard Gillet
Auteursrechten: eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist.

 

Stefano Marzo (KSC Lokeren), de 0-1 op het veld van Waasland-Beveren.

In Beveren werd afgelopen weekend de derby van het Waasland afgewerkt. Waasland-Beveren was zeer sterk aan het seizoen begonnen met 2 gelijke spelen en een overwinning en kon dus vol vertrouwen naar het duel toeleven. Voor Lokeren werd het al een derby om eindelijk eens een doelpunt te kunnen maken. De troepen van “kersvers” trainer Maes konden nog geen enkel punt pakken en wisten zelfs nog niet te scoren.

Dat een derby meer teweeg brengt bij voetballers en supporters weet elke voetballiefhebber. Lokeren ging dan ook meteen in de aanval, want een derby winnen, een beter moment voor de 1e overwinning bestaat er niet. Marzo kreeg een afvallende bal voor de voeten nadat Lokeren een mooie aanval opgezet had over links. Slechte mandekking van Beveren zorgde ervoor dat Marzo ook nog eens een goede mogelijkheid had tot schieten. En of hij dat deed, een streep recht in doel en na 5 minuten stond Lokeren al voorbij haar rivaal. En zoals het hoort in een derby, werd het ook nog eens een zeer spannende, want het werd uiteindelijk nog 2-3. Nog steeds voldoende voor een 1e overwinning van Lokeren.

Waasland-Beveren
Deze foto is eigendom van Wikimedia, een site met foto’s zonder auteursrechten. Wij, door fans voor fans, eisen de auteursrechten en de portretrechten van clubs, spelers, sponsors, … niet op..

 

Frederic Duplus (Antwerp FC), de 0-1 op het veld van KV Mechelen.

Ook in Mechelen werd er een derby gespeeld. Achter de Kazerne werd de wedstrijd tussen de 2 enige Antwerpse ploegen in 1A uitgevochten. Antwerp FC had haar start niet gemist door een 4 op 9 te halen, KV had dan weer nog niet verloren maar ook nog niet gewonnen en had dus 3 op 9. Zoals in de derby tussen WaaslandqBeveren en Lokeren, werd het ook hier zeer spannend.

Frederic Duplus is de 1e die een doelpunt weet te maken in deze spannende derby. Een bal die diep in de rechtse hoek wordt gegeven, wordt door Dequevy aangepakt en met een hakje teruggelegd op Duplus. Ninis laat Duplus veel te ver van zich af en komt er ook niet meer aan te pas. Een trap die onhoudbaar was voor Coosemans bracht Antwerp op een 0-1-voorsprong. Nadien leek het nog even een opdoffer te worden voor Antwerp, toen Bande in minuut 87 de 1-1 binnen kon koppen van dichtbij, maar slechts 2 minuten later kon Haroun de winning goal binnen lobben. Een 2e overwinning op verplaatsing voor The Great Old, dat ondanks moeilijke tegenstanders voorlopig toch zijn mannetje staat in 1A.

KV Mechelen
Auteursrechten: eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist.
Advertenties