Davy Roef verruilt dit seizoen Anderlecht voor Waasland-Beveren. De keeper begint zo aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière, hij speelde nooit eerder voor een andere Belgische club. 

De 23-jarige doelman speelde vorig seizoen op huurbasis voor Deportivo La Coruña, maar een doorslaand succes was dat niet. Hij keepte slechts de laatste competitiewedstrijd tegen UD Las Palmas (3-0-winst Deportivo). Het jeugdproduct van Anderlecht heeft nog een contract tot de zomer van 2020 in de hoofdstad. Dit seizoen moest hij wederom in de schaduw staan van een andere keeper, Paars-wit heeft Matz Sels van Newcastle United gehuurd en Sels keepte al alle vier de competitiewedstrijden.

Bij Waasland-Beveren zal hij waarschijnlijk wél de eerste keeper worden, voor Goblet en Janssens. Ook Excelsior Rotterdam was geïnteresseerd in Davy Roef, maar tot een serieuze huuroptie kwam het nooit. Roef keepte tot nu toe 34 wedstrijden voor Anderlecht en hij is meermaals jeugdinternational van de Rode Duivels.