Zaterdagavond neemt blauw-geel het op tegen… blauw-geel. Anders gezegd ontvangt STVV dit weekend Waasland-Beveren. Een wedstrijd tussen twee ploegen die goed aan de competitie begonnen zijn.

Sint-Truiden

De Kanaries staan met 9 op 12 op een knappe vijfde plaats in het klassement. Met overwinningen tegen AA Gent, Standard en Anderlecht mogen ze op Stayen gerust spreken van een prima competitiebegin. Wie nog van een geslaagde start mag spreken is de nieuwe trainer van de Zuid-Limburgers, Jonas De Roeck. Hij zorgde ervoor dat Sint-Truiden voor het eerst in 7 jaar nog eens kon winnen op het veld van Anderlecht. Hetzelfde geldt voor nieuwkomer Jonathan Legear die meteen goed was voor een doelpunt en een assist tegen zijn ex-ploeg.

Na eerder tegen vier ploegen met play-off 1-ambities te hebben gespeeld, is het nu de vraag wat Sint-Truiden kan presteren tegen een ploeg zonder deze ambities en waar het zelf het spel moet maken. In Haspengouw kunnen ze hiervoor nog steeds niet rekenen op Ceballos en Gueyé die aan het revalideren zijn van hun blessures. Vetokele zou mogelijk wel speelklaar raken.

Waasland-Beveren

Ook Waasland-Beveren vinden we met 5 op 12 terug in de linkerkolom. De Waaslanders waren tot vorig weekend nog ongeslagen en konden al punten pakken tegen RC Genk, KV Mechelen en KV Oostende, ploegen die voor het seizoen play-off 1 ambieerden. Vorig weekend werd er voor het eerst verloren in de competitie in het streekduel tegen Lokeren. De Leeuwen toonden wel weerbaarheid in die wedstrijd en wisten een 0-3-achterstand te milderen tot een 2-3-eindstand.

Op verplaatsing wist het al een knappe 4 op 6 te behalen, ook op Stayen zijn ze dus gewaarschuwd. Mogelijk wordt er gestart met een nieuw gezicht tussen de palen, namelijk dat van Davy Roef. De 23-jarige doelman kwam deze week op huurbasis over van Anderlecht.

Vorig seizoen eindigde deze partij in de reguliere competitie op een 4-1-overwinning voor de thuisploeg, benieuwd wie zaterdag aan het langste eind zal trekken.

Advertenties