Morgen neemt KRC Genk het op tegen KV Mechelen. Na een mindere seizoenstart wil Racing Genk absoluut winnen en dat moet gebeuren zoals de supporters dat willen: met dominant voetbal. Dat vertelde Stuivenberg in zijn wekelijkse persbabbel.

De Genkse coach begon zijn babbel met een terugblik op de verloren wedstrijd tegen Charleroi: “We hebben afgelopen zondag na het verlies tegen Charleroi samengezeten. Iedereen die zich daartoe geroepen voelde, heeft zijn zeg kunnen doen en dat was heel constructief. Ik heb de vertaling ook gezien op het veld tijdens de trainingen deze week. Dat zullen we morgen moeten laten zien.”

Over de wedstrijd van morgen had Albert Stuivenberg het volgende te zeggen: “We moeten uitstralen dat we willen voetballen zoals we het het beste kunnen. Dat mag iedereen van ons verwachten, zeker onze supporters die het afgelopen zaterdag weer maar eens fantastisch deden. We hebben hen niet kunnen geven wat ze verdienen en daar hadden de spelers het ook moeilijk mee. Het kan eens fout gaan, maar we moeten wel agressiviteit en pressie laten zien.”

“Dat zal zaterdag moeten blijken tegen een voor ons altijd lastige tegenstander waar het ook niet naar behoren loopt en die ook de punten broodnodig heeft. Ik verwacht dat zij in eerste instantie gaan proberen de nul te houden, maar dat zal morgen moeten blijken. Ze gaan proberen het ons zo moeilijk mogelijk te maken. Wij bekijken natuurlijk altijd van te voren onze tegenstander. Wat zijn hun sterktes en zwaktes? Maar nu gaat het in de eerste plaats om ons en welke boodschap we willen uitdragen. Dat moet er één zijn van: dit is het KRC Genk dat we willen uitstralen. Als we dat doen heeft iedereen het moeilijk met ons.”

Of KRC kan winnen tegen KVM, weten we morgenavond om iets voor half elf.

Advertenties