Vanavond om 20.00 uur is er een complete speelronde in de Jupiler League. In speelronde 2 staan er een paar goede wedstrijden op het programma: Go Ahead Eagles – NEC Nijmegen en De Graafschap – SC Cambuur. De koploper Fortuna Sittard speelt een uitwedstrijd op De Toekomst bij Jong Ajax. 

Vrijdag 25 augustus 2017 (20.00 uur)
FC Dordrecht – Jong FC Utrecht
FC Dordrecht kreeg vorige week met 5-1 klop van Fortuna Sittard en staat laatste. Jong FC Utrecht verloor ook haar eerste wedstrijd, dat deed het elftal met 0-3 thuis tegen FC Oss. Met andere woorden, de nummers 20 en 19 staan tegenover elkaar. Beide clubs worden gezien als ‘zwakke broeders’ en kunnen zelfs vrezen voor degradatie, iets wat FC Dordrecht afgelopen seizoen net ontliep.
Prognose: FC Dordrecht wint.

Go Ahead Eagles – NEC Nijmegen
GAE en NEC zijn de degradanten van de Eredivisie en spelen in de tweede speelronde al tegen elkaar. NEC won zoals verwacht haar eerste thuiswedstrijd, Almere City keerde met een 3-1-verlies terug naar Flevoland. Go Ahead Eagles leek haar wedstrijd in Maastricht te winnen, 10 minuten voor tijd stonden ze nog met 2-3 voor, maar door Okita en Ogunjimi wonnen de Limburgers nog met 4-3 van Go Ahead. Een valse start voor een van de kampioenskandidaten.
Prognose: Go Ahead Eagles wint.

FC Emmen – FC Eindhoven
Emmen begon aardig aan het seizoen. De Emmenaren wonnen met 2-0 in Waalwijk en proberen wederom de play-offs te halen. FC Eindhoven leek te gaan verliezen thuis van Telstar, maar het sleepte nog wel een gelijkspel uit het vuur: 2-2. Dick Lukkien hoopt in een vernieuwde JenS Vesting de punten in Drenthe te houden.
Prognose: een gelijkspel.

Helmond Sport – Jong PSV
Een ‘gezellig’ Brabants onderonsje tussen streekgenoten Helmond en Jong PSV. Het enige wat de twee steden scheidt, zijn een paar dorpen en snelweg A270. De afstand die Jong PSV dient af te leggen, is een kleine 17 kilometer. Beide ploegen speelde haar eerste wedstrijd gelijk, allebei deden ze dat met 2-2. Helmond Sport is thuis nog ongeslagen tegen Jong PSV.
Prognose: Helmond Sport wint.

De Graafschap – SC Cambuur
De Graafschap gaat weer ten strijde trekken tegen SC Cambuur. Afgelopen speelronde was er veel te doen geweest over De Graafschap-spits Anthony van der Hurk, hij werd racistisch bejegend door een ‘voetbalsupporter’. Hij scoorde de 2-2 tegen Jong PSV en deze ‘voetbalsupporter’ had daardoor een flink som geld verloren. Van der Hurk deelde het bericht op social media en liet daarmee zien hoe afschuwelijk sommige ‘supporters’ zich kunnen misdragen op het net.
Prognose: SC Cambuur wint.

Telstar – MVV Maastricht
Dé cultclub van de Jupiler League speelt haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen MVV Maastricht. Zoals eerder vermeld, won MVV in de slotminuten van Go Ahead Eagles en speelde Telstart (knap) gelijk in Eindhoven. Trainer Ron Elsen hoopt de goede lijn door te trekken en te winnen in Velsen-Zuid.
Prognose: MVV wint.

De overige wedstrijden:
FC Oss – FC Volendam (prognose: FC Volendam wint.)
Jong Ajax – Fortuna Sittard (prognose: Fortuna Sittard wint.)
Jong AZ – RKC Waalwijk (Prognose: Jong AZ wint.)
Almere City – FC Den Bosch (Prognose: Almere City wint.)

Advertentie