Geen Leander Dendoncker morgenavond tegen KAA Gent. Dendoncker had een gesprek met Réné Weiler en daaruit is het besluit gekomen dat Dendonckers hoofd niet staat naar Anderlecht, maar naar een transfer. Bij Gent ontbreken Lovre Kalinic, Thomas Matton, Birger Verstraete en Franko Andrijasevic. 

Bij Anderlecht meldde voorzitter Roger Vanden Stock dat Leander Dendoncker enkel met een transfer bezig is en dat een vertrek niet uitgesloten is. Atlético Madrid en AS Monaco zouden concrete interesse hebben in de Belgische middenvelder. AS Monaco zou in Dendoncker de ideale opvolger zien van Fabinho, als die zou vertrekken. Anderlecht zou in ruil ex-Zulte Waregem-speler Soualiho Meïté willen, als staat hij niet te springen om terug te keren naar de Belgische competitie.

Dendoncker zou een overstap naar Atlético Madrid wel zien zitten, maar dan moet de ploeg van Diego Simeone Dendoncker kopen en meteen weer uitlenen aan Anderlecht of een andere club, want de ploeg uit Spanje heeft een transferverbod voor een jaar. Volgens Franse bronnen zat Van Holsbeeck tijdens de Champions League-loting al samen met Monaco-voorzitter Vadim Vasilyev om een eventuele transfer van te bespreken. Het zou gaan om een bedrag van 26 miljoen euro.

Bij Gent liep doelman Kalinic een blessure op aan de rechterhand. Thoelen zal dus in doel staan. Recordaanwinst Andrijasevic heeft nog last van de ribben en zal net als Matton en B. Verstraete niet in actie komen.

Advertenties