In speelronde 3 van de Eredivisie neemt PSV het zondagmiddag om 16:45 in eigen huis op tegen Roda JC.

Wedstrijden tegen Roda JC zijn voor de thuisploeg traditioneel lastig. De Limburgse formatie van trainer Robert Molenaar verliest thuis zelden van PSV en ook uit kunnen de Roda-spelers vaak goed van zich af bijten.

In de eerste twee speelrondes verzamelde Roda JC nog geen enkel punt. PSV daarintegen won haar eerste twee duels en staat dus gedeeld bovenaan. Waar Roda verloor van PEC Zwolle en Vitesse, won PSV van AZ en NAC. Zeker zo aan het begin van de competitie valt er nog weinig te zeggen over het niveau waarop de 2 clubs zich gaan presenteren zondag, en dat maakt het altijd extra leuk.

Qua aankopen springt er bij beide clubs een speler uit; Bij Roda is dat Simon Gustafson, gehuurd van Feyenoord, en Hirving Lozano, door PSV gekocht van het Mexicaanse Pachuca. Beide spelers hebben al 2 treffers genoteerd voor hun nieuwe club en de vraag is hoe belangrijk zij zullen zijn dit seizoen.

PSV – Roda JC, 27-8-2017, 16:45. Philips Stadion.

Advertenties