Crystal Palace wordt vanaf dit seizoen geleid door Frank de Boer, maar voor hoe lang nog is de vraag. Er zijn pas 3 competitiewedstrijden gespeeld, maar Engelse media schrijven nu al over een eventueel afscheid. De druk neemt toe en dus komt De Boer in actie. De 47-jarige trainer heeft de clubleiding de opdracht gegeven om de portemonnee te trekken, en vol voor een 3-tal spelers te gaan.

Het Palace van De Boer kreeg in de 3 competitiewedstrijden al 6 goals tegen, maar nog erger: het wist er zelf geen enkele te scoren. Er werd verloren van Huddersfield Town (0-3), Liverpool (1-0) en Swansea City (0-2), en dus is de trainer nu op zoek naar zowel verdedigende als aanvallende versterkingen.

Mamadou Sakho speelde vorig half seizoen ook al op huurbasis bij Crystal Palace en maakte in die wedstrijden een goede indruk. In de 8 wedstrijden waarin Sakho meedeed werd er 5 keer gewonnen en 1 keer gelijkgespeeld, daarnaast kreeg Crystal Palace slechts 7 goals tegen. De daarop volgende 4 wedstrijden was de Fransman geblesseerd en kreeg de club meteen 9 goals om de oren. Toeval of niet, met Sakho ging het achterin een stuk beter. De 27-jarige is prioriteit nummer 1 en dus heeft De Boer zo’n 32 miljoen euro voor de Liverpool-speler over.

José Fonte maakte een half jaar geleden de overstap van Southampton naar West Ham United, maar kan nu al weer voor zijn 3de club in een jaar tijd gaan spelen. De Portugees wordt in december al 34 en zou dus alleen niet voldoende kunnen zijn bij een eventuele overstap. Fonte maakt in zijn ontwikkeling echter nog steeds grote stappen. Dit seizoen heeft hij echter pas 1 van de 3 wedstrijden mee mogen doen bij West Ham, en dus lijkt hij te mogen vertrekken.

Vincent Janssen is door Tottenham in de etalage gezet en zo boden verschillende clubs interesse. Naast Crystal Palace zijn namelijk ook Stoke City en West Bromwich Albion geïnteresseerd. Spurs’ nummer 9 heeft tot nu toe gemiddeld 225 minuten per goal nodig gehad, en dat is voor een (sub)topclub in Engeland niet genoeg. Janssen schijnt een voorkeur te hebben voor Stoke, maar misschien kan De Boer de 23-jarige Nederlander nog wel overhalen.

Advertentie