Internazionale mocht dit seizoen van de eigenaars veel geld gaan uitgeven, maar de echte toptransfers blijven nog uit. De club uit Milaan haalde pas iets meer dan een handjevol spelers, en schakelt nu dus door voor Arsenals Shkodran Mustafi. Andrea Ranocchia ziet de bui vervolgens al hangen en heeft zijn zaakwaarnemers na 6,5 Inter-jaren de instructie gegeven om met Engelse clubs te gaan praten.

Internazionale haalde dit seizoen tot nu toe Borja Valero (Fiorentina, €5.500.000), Dalbert (OGC Nice, €20.000.000), Daniele Padelli (Torino, transfervrij), Matías Vecino (Fiorentina, €24.000.000), Facundo Colidio (Boca Juniors U20, €6.000.000), João Cancelo (Valencia, huur) en Milan Skriniar (Sampdoria, €23.000.000) binnen, en zet nu dus vol in voor Mustafi.

De Duitser kwam vorig jaar over van Valencia, Arsenal betaalde destijds 41 miljoen euro voor de verdediger. In een seizoen tijd speelde de 25-jarige 38 wedstrijden mee. Sommige spelers van Arsenal zijn echter helemaal klaar met het beleid van de club, en dus lijkt de leegloop nu te gaan beginnen. Eerder vertrok Alex Oxlade-Chamberlain al naar Chelsea en ook sterspeler Alexis Sánchez lijkt te gaan vertrekken, hij naar Manchester City. Mustafi lijkt bij een goed bod de 3de basisspeler te zijn die naar een andere club gaat.

Andrea Ranocchia is ondertussen op zoek naar een vertrek bij Internazionale. De 29-jarige speelde vorig half seizoen al op huurbasis bij Hull City, en de Premier League beviel hem wel. De Italiaan kwam in het voorjaar van 2011 over van Genoa en zou zijn club nu dus na 6,5 jaar gaan verlaten. Zijn zaakwaarnemers zijn in gesprek met Watford, Brighton & Hove Albion en Burnley.

Advertentie