UPDATE 19u02: bevestigd. Benedikt Höwedes lijkt Schalke 04 na 10 jaar te gaan verlaten voor Juventus. De aanvoerder van de ploeg uit Gelsenkirchen lijkt daarmee de opvolger van Leonardo Bonucci te worden, hij maakte eerder de overstap naar AC Milan. 

Höwedes wordt vandaag (woensdag 30 augustus 2017) medisch gekeurd in Turijn en lijkt daarmee bijna zijn transfer beklonken te hebben. ‘Mister Schalke’ speelt al sinds 2003 bij Die Knappen en maakte tot dusverre 335x zijn opwachting in het eerste van Schalke. In deze 335 wedstrijden wist Höwedes 23x te scoren en 13x een assist te geven als centrale verdediger.

Höwedes heeft ook een aardige prijzenkast. Zo won hij als jeugdinternational het EK onder 21 en werd hij in 2014 Wereldkampioen met Duitsland. Verder won Höwedes met Schalke één DFB-Pokal en één Duitse Supercup. In totaal heeft Höwedes al 44 interlands op zijn naam staan, daarin scoorde hij 2 doelpunten.

Advertentie