AS Monaco heeft na Stevan Jovetic weer een straffe speler binnengehaald. Keita Baldé komt over van Lazio Roma, waarmee hij in de clinch lag. Keita tekende een contract tot medio 2022 en er zou 30 miljoen euro met de transfer gemoeid zijn. 

Keita kwam in 2011 op 16-jarige leeftijd aan bij Lazio. Hij kwam over FC Barcelona. Bij Lazio groeide Keita stilaan uit tot een van de basisspelers van de ploeg. Vorig seizoen was de Senegalees in 34 wedstrijden actief en daarin kon hij 16 keer de netten laten doen trillen. Keita had bij Lazio nog een contract tot het einde van dit seizoen, dus zagen verschillende topploegen hun kans om Keita vast te leggen. In de gewonnen supercup op 13/08 werd Keita ook wegens transferperikelen buiten de selectie gelaten. Keita zelf begreep er echter niets van. Ook bij de eerste twee competitieduels werd de Senegalees uit de selectie gelaten.

Ook AC Milan en Juventus lagen op de loer om Keita vast te leggen, maar zij gaven niet het voldoende geld voor de Senegalese linksbuiten. De Monegasken haalde eerder ook al Steven Jovetic. De komst van Keita zal zeer waarschijnlijk ook betekenen dat Kylian Mbappé steeds dichter bij de uitgang staat.