De Sloveense spits Robert Beric gaat op huurbasis naar Anderlecht. Paars-Wit huurt de 26-jarige aanvaller van het Franse AS Saint-Étienne, hij is 14-voudig international van Slovenië.

Het hing al even in de lucht, maar nu is het dan toch officieel: Robert Beric is de nieuwe aanwinst van Anderlecht! De 1.88 meter lange spits wordt gehuurd van AS Saint-Étienne. ASSE nam de aanvaller in 2015 over van het Oostenrijkse Rapid Wien voor een bedrag van €7.500.000,-. Beric komt uit de jeugdopleiding van het Sloveense NK Krsko en brak door bij NK Interblock Ljubljana.

Zoals bij zoveel Sloveens talent gebeurd, werd ook Beric getransfereerd naar de Sloveense topploeg NK Maribor. In 2013 verruilde Beric Maribor voor Sturm Graz, alvorens een jaar later naar Rapid Wien te verkassen. Bij Rapid Wien maakte hij indruk, door in 49 officiële wedstrijden maar liefst 33x te scoren. Zijn meeste wedstrijden speelde Beric bij NK Maribor, in 127 optredens kwam hij tot 36 goals.

Beric was bij Saint-Étienne veel geblesseerd, met de verhuurbeurt aan Anderlecht gaat hij weer proberen zichzelf in de ‘picture’ te spelen.

Advertentie