Girondins de Bordeaux heeft toch haar gewenste spits gevonden. Niet Luuk de Jong, maar Nicolas de Préville gaat Bordeaux direct versterken. De 26-jarige Fransman komt over van het Noord-Franse LOSC Lille. 

De in Istres geboren spits begon zijn loopbaan ook in Istres, bij de plaatselijke FC. In 2013 maakte hij de overstap naar het veel grotere Stade Reims, alvorens in 2016 naar KV Oostende te keren. De Kustboys namen de spits voor een bedrag van €4.500.000,- over en hij speelde in totaal géén enkel duel voor Oostende. Een dag later werd hij direct verhuurd aan LOSC Lille, waar hij dus een jaar op huurbasis speelde. Een jaar later nam de Noord-Franse club de spits direct over en hij wist zijn goaltjes mee te pikken.

De afgelopen twee seizoenen speelde de Préville 37 wedstrijden voor LOSC, daarin scoorde hij 16 goals. Zijn meeste wedstrijden speelde hij namens Stade Reims. In 111 optredens maakte hij 19 treffers. Met zijn overgang naar Bordeaux is €8.000.000 gemoeid en hij tekende een contract tot 2021.

Even was er sprake dat Luuk de Jong van PSV naar Bordeaux zou verkassen, maar de transfer ketste op het laatste moment af.

Advertentie