Keeper Martin Hansen vertrekt voor 1 seizoen naar sc Heerenveen. Hij doet dit op huurbasis en komt over van 2e Bundesliga club FC Ingolstadt.

Martin Hansen speelde in het verleden in de jeugd van Liverpool en even later voor onder meer FC Nordsjaelland en ADO Den Haag. Hansen was ook bij ADO Den Haag in beeld, maar die hebben uiteindelijk voor Jong Ajax-keeper Indy Groothuizen gekozen.

Hansen is gehaald, omdat Hahn enkele weken geleden geblesseerd raakte. Hij raakte geblesseerd aan zijn schouder, nadat hij te uitbundig had gejuicht na een doelpunt. Op het eerste ogenblik leek van der Steen de plaats van Hahn in te nemen, maar nu zal Hansen de komende tijd te bewonderen zijn in het Friese doel.

Hansen tekende in 2016 bij Ingolstadt en speelde vorig seizoen 24 wedstrijden. Hansen staat nog tot medio 2020 onder contract in Zuid-Duitsland.

Advertenties