Luís Carlos Almeida da Cunha, oftewel Nani, verlaat na één seizoen Valencia CF voor het Italiaanse Lazio Roma. De vleugelaanvaller is eerder vandaag medisch gekeurd door de Romeinse club.

Nani was, samen met Cristiano Ronaldo, een van de grootste beloften van het Portugese voetbal. Net als CR7 verliet hij Sporting Clube de Portugal voor Manchester United, dat in 2007 een slordige €25.500.000,- voor hem betaalde. Met Manchester United won Nani alles wat er te winnen valt; de Champions League in 2008, 4x Engels landskampioen, 2x de League Cup, 5x Charity Shield en 1x de FIFA World Club Cup. Vorige zomer won Nani met Portugal EURO 2016, toen scoorde Éder in de finale tegen Frankrijk het enige doelpunt.

Nani speelde na Manchester United nog op huurbasis voor Sporting Portugal, alvorens naar Fenerbahçe te trekken. Vorig seizoen kwam hij één seizoen uit voor Valencia. In Mestella speelde hij 26 wedstrijden, daarin scoorde hij 5x en gaf hij 8 assists. Zijn meeste wedstrijden speelde Nani voor Manchester United, 230 om precies te zijn. Bij Lazio wordt hij de teamgenoot van de Belg Jordan Lukaku en de Nederlanders Stefan de Vrij en Ricardo Kishna.