PSV heeft de 18-jarige Donyell Malen terug naar Nederland gehaald. De aanvaller maakte in 2015 de overstap van Ajax naar Arsenal, maar keert nu dus terug naar zijn geboorteland. De in Wieringen geboren speler wordt gezien als een van Nederlands grootste talenten.

Malen tekende een 3-jarig contract bij PSV, hij voegt zich na de interlandperiode bij de selectie toe, waarschijnlijk in eerste instantie bij Jong PSV. In Engeland speelde hij voor het Arsenal U18- en U23-team. Ook in de UEFA Youth League speelde hij voor Arsenal UEFA U19. Bij alle elftallen scoorde hij in totaal 18 keer. Hij had zo’n 209 minuten nodig per doelpunt. Het is nog onbekend of PSV een vergoeding betaalt aan Arsenal, Donyell zelf of spelersmakelaar Mino Raiola.

PSV speelt met de transfer waarschijnlijk in op een vertrek van spits Jürgen Locadia. Hij vertrekt naar verwachting donderdag nog naar Wolverhampton Wanderers. Ook Sunderland en Brighton & Hove Albion zijn geïnteresseerd in de 23-jarige PSV-spits. Er wordt een transferbedrag van zo’n 11 miljoen euro genoemd.

Advertentie