TRANSFER: Nederlands toptalent Donyell Malen van Arsenal naar PSV, vertrek Locadia aanstaande

PSV heeft de 18-jarige Donyell Malen terug naar Nederland gehaald. De aanvaller maakte in 2015 de overstap van Ajax naar Arsenal, maar keert nu dus terug naar zijn geboorteland. De in Wieringen geboren speler wordt gezien als een van Nederlands grootste talenten.

Malen tekende een 3-jarig contract bij PSV, hij voegt zich na de interlandperiode bij de selectie toe, waarschijnlijk in eerste instantie bij Jong PSV. In Engeland speelde hij voor het Arsenal U18- en U23-team. Ook in de UEFA Youth League speelde hij voor Arsenal UEFA U19. Bij alle elftallen scoorde hij in totaal 18 keer. Hij had zo’n 209 minuten nodig per doelpunt. Het is nog onbekend of PSV een vergoeding betaalt aan Arsenal, Donyell zelf of spelersmakelaar Mino Raiola.

PSV speelt met de transfer waarschijnlijk in op een vertrek van spits Jürgen Locadia. Hij vertrekt naar verwachting donderdag nog naar Wolverhampton Wanderers. Ook Sunderland en Brighton & Hove Albion zijn geïnteresseerd in de 23-jarige PSV-spits. Er wordt een transferbedrag van zo’n 11 miljoen euro genoemd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.