De 34-jarige ervaren spits Cyril Théréau verlaat Udinese voor Fiorentina. De goaltjesdief uit Frankrijk begint zo aan zijn derde Italiaanse ploeg. Eerder speelde hij voor Chievo Verona en Udinese. 

Théréau kent een zeer lange voetbalcarrière, die begon in zijn thuisland Frankrijk. Via Gap FC, US Orléans en Angers SCO kwam hij bij Sporting Charleroi terecht. Amper 2 maanden bij Charleroi onder contract te hebben gestaan, vertrok Théréau naar het Roemeense Steaua Boekarest (nu FCSB). In de zomer van 2007 keerde hij terug in België, Anderlecht nam hem voor €2.900.000 over van de Roemenen. Een half jaar later keerde hij op huurbasis terug bij Charleroi, dat hem vervolgens die zomer ook definitief overnam. In 2010 nam het Italiaanse Chievo Verona hem over voor een bedrag van €900.000,- en bleef 4 jaar lang de club uit Verona trouw. Hij werd het gezicht van Chievo en maakte zeer veel goals voor de club. In 2014 ging hij naar Udinese, dat hem voor 2 miljoen euro overnam, hetzelfde bedrag als wat Fiorentina nu voor hem heeft betaald.

Voor Udinese speelde Théréau 114 wedstrijden, daarin maakte hij 40 doelpunten en gaf hij 6 assists. Tevens was hij aanvoerder van de ploeg uit Udine. Voor Charleroi speelde hij 88 wedstrijden, daarin scoorde hij 25 goals. Bij Anderlecht was de Fransoos minder succesvol, daar kwam hij tot slechts 16 duels. Théréau heeft een contract tot de zomer van 2019 getekend in Firenze.

Advertenties