Waasland-Beveren heeft het vertrek van Zinho Gano kunnen opvangen door Ryan Mmaee en Isaac Kiese Thelin toe te voegen aan de kern. De twee spitsen worden door respectievelijk Standard en Anderlecht verhuurd tot het einde van het seizoen aan De Leeuwen. Ook Tuur Dierckx komt over van Antwerp en komt de Beverse gelederen versterken.

Ryan Mmaee:
Ryan Mmaee (19j) is een jonge, talentvolle spits die zijn opleiding genoot bij AA Gent en Standard. Hij is de broer van Samy Mmaee, die nog steeds bij Standard actief is. In augustus 2015 debuteerde Ryan voor Standard op het veld van AA Gent, ze verloren er met 2-0. In totaal kwam Mmaee 11 keer in actie voor De Rouches. Hij doorliep ook alle jeugdreeksen van de nationale elftallen voor België.
Isaac Kiese Thelin Thelin (25j):
Debuteerde op 17-jarige leeftijd voor Karlslund, waar hij 44 matchen speelde, hij was er goed voor 18 goals. Nadien volgde er een transfer naar een van de betere clubs in Zweden, Norrköping. Thelin werd er opgemerkt door Malmö. In Malmö had hij slechts 14 matchen nodig om weer een mooie stap te kunnen maken. In 2015 kwam Bordeaux met een 4,5 jaar contract. In Bordeaux had hij het niet makkelijk, waarna Anderlecht hem huurde met aankoopoptie. In Anderlecht kreeg én krijgt Thelin niet echt een eerlijke kans van Weiler, Teodorczyk is er eerste spits, maar toch geloven ze wel in de kwaliteiten van de Zweed, ze hebben hem definitief gekocht van Bordeaux en nadien verhuurd aan WB voor ervaring op te doen. Thelin verzamelde ook al 7 caps voor Zweden.
Tuur Dierckx:
Na lang en intensief zoeken heeft Waasland-Beveren dan toch een linksvoor kunnen strikken, niet de minste. Tuur Dierckx komt over van Antwerp en tekent een contract van 3 seizoenen op de Freethiel! Dierckx speelde 52 matchen voor Club Brugge, waar hij ook publiekslieveling was en trok nadien naar Antwerp, waar hij mee zorgde voor promotie van The Great Old.
Advertentie