De Spaanse La Liga heeft de UEFA bekendgemaakt een onderzoek te willen naar de uitgaven van Manchester City deze zomer. Met name om te kijken of het wel klopt met de Financial Fair Play-regels.

De aanleiding van deze eis zijn de aankopen van afgelopen zomer. In totaal werd er voor 230 miljoen euro aan spelers gekocht door City. De UEFA heeft in een verklaring bekendgemaakt dat er nog geen onderzoek loopt naar de uitgaven van The Citizens.

Eerder is de UEFA al begonnen met een onderzoek naar Paris Saint Germain, de aanleiding was de aankoop van Neymar voor 222 miljoen euro. Daarnaast kochten de Parijzenaren Mbappé, een transfer waarmee 180 miljoen euro gemoeid was. De Franse club is sinds 2011 al in handen van Qatar Sport Investments, Manchester City is in handen van Abu Dhabi United Group.

De bijna 230 miljoen euro die is uitgegeven aan de transfers van Manchester City zijn onder andere de aankopen van Kyle Walker (Tottenham Hotspur) en Benjamin Mendy (AS Monaco).

Advertenties