Er viel vandaag goed nieuws te horen bij de Spaanse topclub Atlético Madrid. Diego Simeone gaat nog een paar jaar door als coach bij Atletico, dat maakte de club bekend op haar website.

Simeone was ook als speler al 5 jaar actief bij de Spaanse topclub. Sinds 2011 is de Argentijn er trainer. Simeone leidde Atlético in 2012 naar de Europa League en de Europese Super Cup. Een jaar later won hij de Copa Del Rey en het volgende jaar, in 2014, was er de kers op de taart, want toen won hij de Spaanse landstitel, de tiende titel in de geschiedenis van Atlético Madrid. Enkel de Champions League ontbreekt nog op zijn palmares. Hij mocht in 2014 en 2016 de finale spelen, maar ging twee keer onderuit tegen stadsgenoot Real Madrid.

Simeone weet zijn spelers altijd scherp te houden en staat bekend om zijn actieve coachingstijl met veel passie. Kortom, Atlético Madrid en Diego Simeone is een perfect huwelijk.

Advertenties