Bij Roda JC zijn ze nog niet uitgewinkeld, de scouts van de Limburgse ploeg struinen de transfervrije spelers af. In die zoektocht zijn ze uitgekomen bij oud-spits Sanharib Malki en vleugelverdediger Ashton Götz.

De 33-jarige spits Sanharib Malki zit momenteel zonder club en speelde eerder voor Roda JC Kerkrade. Tussen 2011 en 2013 maakte Malki zijn opwachting voor de Koempels en was daar zelfs korte tijd aanvoerder. In 2011 kwam hij transfervrij over van het Belgische Lokeren, waar hij niet wist te imponeren. Bij Roda wist hij zichzelf onsterfelijk te maken en was hij een lieveling van het publiek. Tevens was Malki belangrijk met zijn aandeel in het elftal en pikte hij geregeld zijn goaltje mee. In 71 duels voor Roda maakte hij 45 doelpunten en gaf hij 4 assists. Het Turkse Kasimpasa nam de Syrische aanvaller voor €1.500.000 over in de zomer van 2013, daarna speelde hij nog voor het Qatarese Al-Wakrah. Malki komt uit de jeugdopleiding van het Belgische RSD Jette en speelde onder meer voor Union Saint-Gillis, Roeselare, Germinal Beerschot, Panthrakikos en Lokeren. Malki is 20-voudig international voor Syrië, in het nationale team maakte hij 6 doelpunten.

Roda JC lijkt ook dichtbij een akkoord te zijn met Ashton Götz. De Duitse-Amerikaan komt uit de jeugdopleiding van Hamburger SV, waar afgelopen seizoen zijn contract niet verlengd werd. De 24-jarige rechtervleugelverdediger speelde in totaal 12 wedstrijden in het eerste van HSV en gaf 1 assist. Technisch directeur Harm van Veldhoven hoopt hem binnen te halen: “Onze intentie is om met Ashton in zee te gaan, we hebben het idee dat dit wederzijds is.”

Advertenties