Diego Costa is al langer uit op een vertrek bij Chelsea, en ook trainer Antonio Conte heeft het wel gezien met de Spanjaard. Tot een transfer kwam het afgelopen zomer echter niet. Costa is daardoor op een zijspoor geraakt: bij Chelsea hoeft hij niet op speelminuten te rekenen, maar het blijft wel de club waar hij onder contract staat. Besiktas biedt nu de oplossing.

Costa zelf is nog altijd op zoek naar een transfer richting Atlético Madrid, maar die club kwam er met Chelsea niet uit. In de winterstop of aan het einde van het seizoen willen de Spanjaarden het echter wel opnieuw proberen, en dus lijkt een tussentijds verhuur de perfecte oplossing. Besiktas speelt aankomend seizoen in de Champions League, maar heeft volgens de club zelf geen spitsen die écht goed genoeg zijn voor het toernooi. Beide partijen zouden elkaar dus perfect kunnen helpen.

Senol Günes, trainer van Besiktas, meldde: “Ik zou hem (Diego Costa) graag willen hebben, maar het zal niet makkelijk gaan worden. Als Diego ervoor open staat zou ik geen nee zeggen. Een spits van zijn klasse zou ik niet kunnen afwijzen.” Costa zou moeten gaan concurreren met voornamelijk Cenk Tosun, maar ook met Álvaro Negredo en Mustafa Pektemek. Bij de club spelen ook (half-)Nederlanders Ryan Babel, Jeremain Lens, Aras Özbiliz en Oguzhan Özyakup.