Voetbalbond FIFA is bezig met een onderzoek naar Duitse fans, een deel van hen scandeerde nazileuzen tijdens de kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië. Ook werd de minuut stilte verbroken door fans, die onder andere ‘Sieg heil’ riepen.

De Duitse supporters staken vuurwerk af, riepen nalileuzen en verbraken een minuut stilte, en dat zijn voor de FIFA natuurlijk genoeg redenen om een onderzoek te starten. Welke gevolgen dit kan hebben voor de Duitsers is onduidelijk, maar er zullen waarschijnlijk wel veel stadionverboden worden uitgedeeld. Daarnaast zijn nazileuzen verboden, dus kunnen enkele fans ook taakstraffen, boetes of zelfs een gevangenisstraf krijgen voor hun daden.

De wedstrijd tussen Duitsland en Tsjechië werd 1-2 voor de Duitsers, de wedstrijd werd gespeeld in Praag. Tot op heden is er nog niemand gearresteerd.