Victoria Alkmaar gaat de thuiswedstrijd tegen NAC boycotten, als reactie op de stadionverboden die zijn opgelegd na de wedstrijd tegen FC Utrecht. Toen kregen AZ-fans ruzie met supporters van Utrecht, die op de thuisvakken zaten.

FC Utrecht kreeg in de play-offs slechts 750 kaarten voor het uitvak, terwijl er een flexibel uitvak naast is. De 750 kaarten werden uitverkocht, maar de andere 350 kaarten werden niet verkocht. Daarom besloten Utrecht-supporters op het thuisvak te gaan zitten. Daar kregen ze een opstootje met fans van de thuisploeg.

De vakken W en XI blijven dus leeg zondag, dat heeft de Alkmaarse club vooral aan zichzelf te danken. Als er 350 kaarten extra werden verkocht in de play-offs, waren er waarschijnlijk geen opstootjes gekomen, dus ook geen stadionverboden en was deze boycot waarschijnlijk niet gekomen.

Advertentie