Het Manchester City van Pep Guardiola heeft zaterdagmiddag maar weer eens laten zien wat voetballen is en Liverpool was het slachtoffer. De ploeg van trainer Jürgen Klopp werd overlopen door Kevin De Bruyne & co. Ook de aankopen lieten zich van hun goede kant zien.

In het 3-5-2-systeem van Guardiola begonnen nieuwkomers Ederson, Danilo, Walker en Mendy in de basis. De trainer liet zien hoe een gericht aankoopbeleid kan uitpakken, want stuk voor stuk speelden de aankopen fantastisch. Danilo bleef de ballen in zijn nieuwe rol als voetballende centrale verdediger maar aanbrengen en buitenspelers Kyle Walker en Benjamin Mendy werden de nachtmerries van Liverpool-backs Alexander-Arnold en Moreno, die beiden dan weer een erg slechte wedstrijd speelden. Op Emre Can en Mohamed Salah na speelde eigenlijk heel Liverpool dramatisch, laatstgenoemde werd in de rust echter gewisseld voor nieuwkomer Oxlade-Chamberlain, die vervolgens niet veel liet zien.

De reden van de wissel was een opvallende rode kaart voor Sadio Mané aan het eind van de eerste helft. Door een hoge steekpass wilde Mané nog voor de bal gaan, maar ook City-keeper Ederson had die keuze gemaakt. De aanvaller trok zijn been omhoog en raakte de Braziliaanse keeper vol in het gezicht, waarvoor Mané dus een rode kaart kreeg. Ederson verliet het veld en Bravo kwam voor hem in de plaats. Later in de wedstrijd keerde Ederson echter in zijn trainingspak weer terug op de bank, de blessure lijkt achteraf dus wel mee te vallen.

Door fantastische passes vanaf het middenveld en de dreiging vanaf de zijkanten wist City uiteindelijk met maar liefst 5-0 te winnen van Liverpool. Agüero zette de eerste treffer op zijn naam, mede-spits Gabriel Jesus zorgde voor de 2- en 3-0. Laatstgenoemde werd na een uur spelen gewisseld voor Leroy Sane, die er vervolgens ook weer 2 inlegde, met als hoogtepunt een prachtig afstandsschot voor de 5-0. De assists werden gegeven door De Bruyne (2x), Agüero, Mendy en Walker. De Man Of The Match-award ging uiteindelijk naar Gabriel Jesus.

Advertenties