Siebe Schrijvers is nog altijd maar 21 jaar, maar toch zal de Perenaar zondagmiddag zijn 100e wedstrijd spelen voor KRC Genk. Schrijvers mocht op zijn 15de al meetrainen met de A-kern en maakte op zijn 16de zijn debuut bij de grote jongens. Dit seizoen is Schrijvers schitterend begonnen, hij kon al 3 keer scoren. Schrijvers werd ook al door de Genk-fans verkozen tot ‘Player Of The Month’.

Siebe Schrijvers startte de voorbereiding van het seizoen 2012/2013 bij KRC Genk op 16-jarige leeftijd en in zijn eerste oefenwedstrijd deed hij alle monden openvallen, want in zijn invalbeurt scoorde hij maar liefst 3 keer. In dat seizoen volgde ook zijn officiële debuut. In de bekerwedstrijd tegen Union mocht Schrijvers Jelle Vossen komen aflossen, en in zijn eerste minuten gaf hij al meteen een assist aan Bennard Kumordzi. In dat jaar mocht Schrijvers ook nog in de beker thuis invallen tegen Zulte Waregem en kreeg hij zowaar in de Europa League tegen FC Basel speelminuten. In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2012/2013 tegen Club Brugge mocht Schrijvers zijn debuut maken in eerste klasse. Schrijvers viel in na 45 minuten, en scoorde bijna, maar zijn club verloor nipt met 1-0.

Schrijvers’ talent werd beloond toen hij op 2 juli 2013 een verbeterd contract tekende. De aanvaller kreeg geregeld minuten van Mario Been en op 19 oktober 2013, in de competitiewedstrijd tegen Lierse, kon Schrijvers zijn allereerste doelpunt maken op het hoogste niveau. Schrijvers zette de 4-0-eindscore op het bord. Na een matig seizoen kwam Genk nog op het nippertje in PO1, maar daar speelde het maar een bijrol. Schrijvers kreeg wel meer kansen van toenmalig coach Emilio Ferrera. In de thuiswedstrijd tegen Standard opende Schrijvers zelfs de score.

In het seizoen 2014/2015 kreeg Schrijvers veel kansen van de Schot Alex McLeish en hij stelde niet teleur. Genk greep naast PO1, maar Schrijvers speelde in alle competities samen 33 wedstrijden, waarin hij 5 keer scoorde en 2 keer een assist leverde. Het seizoen erna, onder Peter Maes, liep het niet zo vlot voor Schrijvers. Hij kwam minder aan spelen toe en besloot dat het beter was om andere oorden op te zoeken en werd verhuurd aan Waasland-Beveren voor een half jaar, waar hij het goed deed.

Het seizoen 2016/2017 begon en Schrijvers begon aan de voorbereiding bij KRC Genk, maar al snel werd het duidelijk dat Peter Maes ook toen niet op Schrijvers rekende. Het gevolg was dat Schrijvers opnieuw werd uitgeleend aan Waasland-Beveren, waar hij een schitterend half seizoen speelde. Eind december werd Peter Maes de laan uitgestuurd en kwam met Albert Stuivenberg een nieuwe coach bij Genk en de Nederlander wou Schrijvers terughalen uit Beveren. Dat kon enkel wanneer Genk in aanvallende problemen zat, en dat was ook zo, want Karelis en Vanzeir waren allebei lange tijd out met zware blessures, en als de speler zelf wou natuurlijk. Schrijvers was vereerd en keerde terug naar Genk, waar hij vanaf toen volop kansen kreeg van Albert Stuivenberg.

Bij het begin van het nieuwe seizoen moest Schrijvers verrassend op de bank starten, want Leandro Trossard kreeg de voorkeur op de 10. Pozuelo was nog geblesseerd, dus verwachtte iedereen Schrijvers te zien aan de aftrap. Schrijvers mocht nog invallen en scoorde zowaar. Ook de 2 weken erna scoorde hij. Een vierde goal in vier wedstrijden kwam eraan, maar die werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Morgenmiddag kan Schrijvers dus zijn 100ste wedstijd spelen voor de club van zijn hart en hij zal uiteraard willen schitteren.

Advertenties