Beerschot Wilrijk trekt voor het eerst naar Brugge sinds haar oprichting, officieus keren ze er uiteraard terug. En de Mannekens hebben iets recht te zetten. Want het was, jawel, Cercle Brugge, dat Beerschot in het Jan Breydelstadion richting Tweede Klasse duwde. Door de financiële problemen van het toenmalige Beerschot AC degradeerde het echter nog verder en besloot de ploeg de boeken te sluiten. Nu, 4 promoties later, staat Beerschot Wilrijk terug op het op één na hoogste niveau. De Ratten zijn in principe geen “titelkandidaat”, maar pronken toch trots op nummer één. 

Maar daar kan dit weekend verandering in komen, met een rechtstreeks duel om de eerste plek belooft de wedstrijd in het Jan Breydelstadion een echte topper te gaan worden. Voor Beerschot Wilrijk is dit dé ideale wedstrijd om de wereld (laat ons België zeggen) te tonen dat ze zullen meedingen voor de hoofdprijs.

Al betekent nu aan de leiding staan echter niet veel. Als we dezelfde periode vorig seizoen bekijken, zien we op 1 Lommel staan en Roeselare op de laatste plaats. KSVR deed op het einde mee voor promotie, terwijl Lommel degradeerde. Kortom, niks verloren na dit weekend. Al kan de winnaar van deze topper toch een stap richting periodetitel zetten.

Na de 4-0-nederlaag van Roeselare op Union kunnen Beerschot Wilrijk en/of Cercle Brugge een uitstekende zaak doen. De ticketverkoop voor Cercle – Beerschot loopt alvast als een trein, zo opent Cercle een extra tribune om de grote vraag naar tickets te compenseren. Er worden ook veel Beerschot Wilrijk-fans verwacht, omdat de wedstrijd geen combi-regeling is kunnen de Beerschot-fans vrij naar Brugge komen, wat ook betekent dat er zowel aan de thuiszijde als aan de uitzijde nog heel wat tickets aan de deur zullen gekocht worden.

Head-to-head: Tussen Cercle Brugge en Beerschot Wilrijk werd er tot nu toe nog maar 1 wedstrijd gespeeld, voor de beker ging Cercle Brugge via een laat doelpunt (1-2) door naar de volgende ronde op het Kiel.

Als we de onderlinge resultaten tussen Groen-zwart en de Ratten bekijken sinds het seizoen 2008-09 (voor het faillissement), komen we tot de volgende conclusie: in 17 duels wist de Vereniging er 8 te winnen, de Mannekens wonnen er 5 en er werd 4 keer gelijkgespeeld.

Advertenties