Na de interlandperiode gaat de Eredivisie weer hervat worden. Koploper Feyenoord gaat op bezoek bij Heracles Almelo, PSV wacht zondag een moeilijke uitwedstrijd in Friesland & nummer 3 PEC Zwolle gaat op bezoek bij Ajax in de ArenA. Onderin nemen de nummers 17 en 18, ADO Den Haag en Willem II, het tegen elkaar op. Het belooft weer een mooie speelronde te gaan worden! 

Zaterdag 9 september 2017:
Heracles Almelo – Feyenoord (18.30 uur)
Twee ongeslagen teams nemen het tegen elkaar op. De nummer 10 Heracles heeft thuis van Ajax gewonnen en daarna twee keer gelijk gespeeld. Feyenoord is de overtuigende koploper, zij hebben alle drie haar wedstrijden gewonnen. Vorig seizoen won Feyenoord met 0-1 in Almelo, toen was Karim El Ahmadi de matchwinner. Nieuweling Sam Larsson, overgenomen van sc Heerenveen, kan zijn debuut maken voor de Rotterdammers.

Willem II – ADO Den Haag (18.30 uur)
Onderin de Eredivisie strijden Willem II en ADO voor haar eerste punten. Beide ploegen hebben al haar 3 wedstrijden verloren, maar de Tilburgers hebben een slechter doelsaldo. Statistisch gezien ligt het voordeel bij de Tricolores, zij wonnen 12x van ADO, terwijl ADO slechts 4x de drie punten mee naar Den Haag nam. Vorig seizoen eindigde dit duel in een 1-2-overwinning voor de Hagenezen.

Ajax – PEC Zwolle (20.45 uur)
Nummer 6 Ajax speelt haar tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen nummer 3 PEC Zwolle. Siem de Jong kan mogelijk zijn rentree maken in Ajax 1, hij keerde terug van Newcastle United. Ajax verloor haar eerste wedstrijd van het seizoen, maar revancheerde zich daarna door te winnen van FC Groningen en VVV-Venlo. PEC Zwolle is nog altijd ongeslagen. De Zwollenaren wisten 2x te winnen en speelde 1x gelijk. PEC Zwolle heeft nog nooit gewonnen in Amsterdam en snakt naar haar eerste overwinning daar.

Excelsior – Vitesse (20.45 uur)
In het weekend voordat Vitesse haar rentree in Europa maakt, gaat het op bezoek in Rotterdam-Kralingen. Een makkelijke wedstrijd is dit niet voor de Arnhemmers, in 10 Eredivisiewedstrijden won Vitesse er maar 5 op Woudestein. Vorig seizoen zegevierde Excelsior met 1-0 door een doelpunt van Hasselbaink.

Zondag 10 september 2017:
sc Heerenveen – PSV (12.30 uur)
PSV heeft al 6 seizoenen niet gewonnen in Friesland en kan weer een lastige wedstrijd op de vroege zondagmiddag verwachten. Vorig seizoen eindigde deze ontmoeting in een 1-1-gelijkspel. Aan het begin van het seizoen werd er gesproken van ‘crisis’ in Eindhoven, maar dit blijkt niet waar. Ze haalden weliswaar geen Europees voetbal, maar PSV won haar eerste drie duels. Heerenveen staat negende en speelde al twee keer gelijk, waaronder de spectaculaire 3-3 tegen FC Groningen.

FC Utrecht – Roda JC (14.30 uur)
Roda wacht wederom een lastige uitwedstrijd. Ditmaal gaan de Koempels op bezoek in de Domstad. Roda begon nagenoeg slecht aan het nieuwe seizoen, terwijl FC Utrecht fris en verzorgd voetbal op de mat legt. Utrecht staat vijfde en won haar eerste twee duels, maar twee weken terug verloor het in de Euroborg van FC Groningen. Roda staat gedeeld onderaan en wist nog geen wedstrijd te winnen. Met nieuweling Götz hoopt Roda haar eerste punt(en) te pakken. Vorige seizoen eindigde deze wedstrijd in een 1-0-overwinning voor de thuisploeg.

AZ – NAC Breda (14.30 uur)
Er is veel te doen rondom AZ. De fanatieke supporters zullen deze wedstrijd boycotten, omdat er (ten onrechte) stadionverboden zijn uitgedeeld aan leden van de BEN-Side. Bij AZ kan Ricardo van Rhijn debuteren én terugkeren op de Nederlandse velden, hij is dit seizoen van Club Brugge gehuurd. NAC staat veertiende en speelde alleen maar tegen Sparta gelijk. De laatste wedstrijd tussen beide clubs dateert van 10 mei 2015, toen won AZ met 3-2.

Sparta Rotterdam – FC Twente (14.30 uur)
Twente is een schim van zichzelf. Vorig seizoen werd verwacht dat de Tukkers het moeilijk zouden gaan krijgen, maar toen was het een van de verrassingen. Met nieuweling Tom Boere verwachtte men dit jaar een soort gelijk verhaal, maar niets is minder waar. Na drie wedstrijden staat Twente gedeeld laatste met 0 punten. Er werd onder meer van VVV-Venlo verloren en nu wacht een zware uitwedstrijd op het kunstgras van Sparta. Sparta speelde dit seizoen al twee keer gelijk en vinden we terug op de 13de plaats. Vorig seizoen was Pusic de matchwinner, Sparta won met 1-0.

FC Groningen – VVV-Venlo (16.45 uur)
Voor het toetje moeten we naar het Hoge Noorden, daar wacht VVV-Venlo een van haar verste uitwedstrijden van dit seizoen. Groningen heeft elk resultaat gehad in de drie eerdere wedstrijden, ze wonnen één keer, speelde één keer gelijk en ze verloren bij Ajax. VVV-Venlo is toch wel de verrassing van de eerste wedstrijden. Zo wonnen ze thuis van Sparta en bij Twente, maar verloren ze van Ajax. De Noord-Limburgers hebben daarmee 6 punten uit 3 wedstrijden. De laatste wedstrijd tussen beiden vond plaats in 2012, toen werd het een saaie 0-0.

Advertentie