Zondag 10 september 16.45 uur speelt FC Groningen thuis tegen VVV-Venlo. De Noord-Limburgers zijn verrassend begonnen aan het nieuwe Eredivisieseizoen en FC Groningen heeft, zoals bijna altijd, weer haar eigen fans zowel verrast als verbaasd. 

Voor het eerst sinds 15 december 2012 zal VVV-Venlo de 269 kilometer naar Groningen gaan afleggen. De kampioen van de Jupiler League van vorig seizoen is verrassend goed begonnen aan haar eerste wedstrijden. Op speelronde 1 wonnen de Venloënaren met 3-0 van Sparta, daarna volgde een overwinning in Enschede, om vervolgens op een zeer stroef kunstgrasveld te verliezen van Ajax. FC Groningen begon met een spectaculair gelijkspel thuis tegen Heerenveen, daarna volgde een verliespartij in de ArenA en uiteindelijk werd er voor het eerst gewonnen thuis tegen FC Utrecht.

FC Groningen kent amper problemen in de aanloop naar de wedstrijd. Alleen nieuweling Ritsu Doan heeft last van zijn enkels en zal niet bij de wedstrijdselectie zitten. Mimoun Mahi maakte afgelopen week zijn debuut voor het nationale elftal van Marokko en zorgde zelfs voor een assist. Hij zal vermoedelijk ook weer in de basis starten.

Bij VVV-Venlo is de gehele selectie wedstrijdfit én de Noord-Limburgers hebben op écht gras geoefend voor de wedstrijd in de Euroborg. Assistent-trainer Driessen omschreef het als volgt: “De spelers vinden het lekker om even het gevoel van echt gras te hebben. Dat voelt goed en als iets goed voelt, moet je het vooral niet laten.”

De laatste wedstrijd tussen beiden in Groningen vond plaats in 2012, toen eindigde de partij in een 0-0. Al heel snel kreeg Leandro Bacuna een rode kaart, waardoor FC Groningen behoudender ging voetballen. Onder andere Luciano, Kees Kwakman, Virgil van Dijk en Andraz Kirm begonnen bij de Groningers. Bij de Noord-Limburgers stonden Marcel Seip, Niels Fleuren, Barry Maguire én ex-FC Groningen-speler Bryan Linssen in de basis.

De wedstrijd zal aanstaande zondag om 16.45 uur beginnen in het Noordlease Stadion te Groningen. Scheidsrechter die middag is Allard Lindhout, hij zal de wedstrijd tussen de nummers 12 en 8 in goede banen proberen te leiden.

Vermoedelijke opstelling FC Groningen:
Padt; Kane, te Wierik, Larsen, Warmerdam; Drost, Bacuna, Jenssen, Idrissi; Mahi en Veldwijk.

Vermoedelijke opstelling VVV-Venlo:
Unnerstall; Rutten, Röseler, Promes, Labylle; Leemans, Post, Seuntjens; van Crooij, Thy en Tissoudali.

Advertenties