Antwerp tegen STVV, dat is een duel tussen de nummer vier en de nummer drie van het klassement. Beide teams verkeren duidelijk in goede vorm, dus het beloofde een mooie wedstrijd te worden. Bij STVV was het vooral uitkijken naar Jonas De Roeck die terugkeerde naar de Bosuil, waar hij een hele tijd kapitein was. De Roeck speelde toen samen met Wim De Decker, de assistent van Bölöni.

Het eerste half uur van de wedstrijd liet niet uischijnen dat het een play-off 1-wedstrijd was. Het tempo lag niet hoog en er waren nauwelijks schoten op doel. STVV had meer balbezit, zonder daarmee te dreigen. Naarmate de rust naderde zette de thuisploeg meer en meer druk. Er kwamen enkele kansen, Jaadi met een mooi afstandschot, Batubinsika vanop hoekschop, maar hun pogingen gingen net niet binnen. De brilscore aan de rust was logisch.

Na de rust ging het tempo omhoog. Antwerp werd dominater en STVV loerde op de tegenaanval. Dat laaste bleek een geslaagd recept. Op twintig minuten van het einde counterde STVV vlijmscherp, Charisis speelde Boli aan, die afwerkte in de verste hoek. 0-1 en dat was meteen het sein voor de Reds om vol vooruit te gaan. Antwerp greep de bezoekers bij de keel. Het duurde dan ook maar vijf minuten of de gelijkmaker stond op het scorebord. Invaller Owusu schoot vanuit de draai de bal heerlijk tegen de netten. Antwerp bleef aanvallen. Van Damme maakte zijn debuut en werd voor de gelegenheid in de box van STVV gedropt. Antwerp kwam meermaals in de buurt van het beslissende doelpunt, maar dat kwam er uiteindelijk niet. Antwerp en STVV delen zo de punten na een terecht 1-1-gelijkspel.

Antwerp
Auteursrechten: eigen redacteur, portretrechten worden niet opgeëist.
Advertenties