KAA Gent heeft alweer niet kunnen winnen. Het leek er lang goed uit te zien voor de Buffalo’s, maar in minuut 89′ kopte Jakub Brabec de verdiende gelijkmaker tegen de netten. Gent scoorde eerst op een strafschop. Gent blijft op een triestige voorlaatste plek staan en Genk sluit de linkerkolom af.

Kalinic nam bij Gent opnieuw zijn plek in doel ten koste voor Thoelen en achterin maakte Dusenne meteen zijn debuut, hij verving Mitrovic. Bij Genk mocht Manuel Benson de geschorste Buffel vervangen, maar viel net voor het begin van de match uit en werd vervangen door Mbwana Samatta. Leandro Trossard was nog altijd geblesseerd.

De wedstrijd begon stevig, want na 22 seconden schoof Bart Vertenten al een geel karton onder de neus van Sander Berge. Gent probeerde een aanval op te zetten, maar de eerste kans was toch voor de ploeg uit Limburg. Samatta was aan de bal en probeerde het met een schot, maar dat ging helemaal de mist in. Gent probeerde het op haar beurt ook eens, maar het schot van Milicevic kon Vukovic niet in de problemen brengen. Na 10 minuten was er de echte grote kans en die was voor Racing Genk. De bal kwam voor de voeten van Samatta, maar die trapte hoog over doel.

Na 18 minuten was er bijna het openingsdoelpunt. Vanuit de linkerkant probeerde Pozuelo Kalinic te verrassen met een schot. Zijn bal belandde tegen de paal. Na een stevige strijd tussen Mata en Sylla ging die laatste liggen en kreeg Mata de gele kaart onder de neus geduwd. 10 minuten voor rust gingen Mata en Sylla opnieuw in duel, een heel onschuldig duel, maar toen besloot Sylla te gaan liggen in de zestien en gaf Bart Vertenten een strafschop. Een duel waar er weinig aan de hand was en dus helemaal geen penalty toegekend moest worden. Milicevic stond achter de bal en trapte de bal hard links in doel, Vukovic zat er bij, maar dat was net niet genoeg om de strafschop te stoppen.

In de overige 10 minuten was er weinig te bespeuren. Enkel een vrije trap van Malinovskyi, die enkele meters naast vloog. De tweede helft begon met een dubbele wissel. Bij Genk werd Mata eraf gehaald voor Maehle en bij Gent verving Bronn Milicevic. Genk begon als de betere ploeg en na 10 minuten probeerde Pozuelo het met een plaatsbal, maar Kalinic had de bal klem vast. Op het uur probeerde Machado het bij Gent met een afstandsschot en Vukovic haalde uit met een prachtige redding.

Genk had na 66 minuten de kans om er 1-1 van te maken, maar de controle van Colley was niet genoeg. Malinovskyi probeerde nog eens van afstand, dit keer was het maar een kleine meter naast. Sylla had 13 minuten voor tijd de grote kans om de wedstrijd te beslissen, maar zijn schot ging voorlangs. Ronde de 80ste minuut ging Stuivenberg all-in en haalde Malinovskyi naar de kant en de 18-jarige Edon Zhegrova werd voor de leeuwen gegooid.

Met de inbreng van Zhegrova was er meer grinta te zien bij Genk en daar kwam ook meer doelgevaar van. In minuut 89 kreeg Genk een vrije schop. Pozuelo zette zich achter de bal en schilderde de bal op het hoofd van Brabec, die helemaal alleen vrijstond en uitstekend binnenkopte. We kregen nog 3 minuten extra tijd en in het ultieme slot had Ingvartsen met een kopbal de kans om er 1-2 van te maken, maar de motor van de man van 5 miljoen geraakte nog niet op gang. Beide ploegen komen zo niet verder in de ranking. Gent heeft nog altijd niet gewonnen en staat vijftiende. Genk staat op plek 8. Volgende week is er de Limburgse derby tussen STVV en Racing Genk en maakt Gent de verplaatsing naar KV Oostende.

Opstelling AA Gent:
Lovre Kalinic, Samuel Gigot, Noe Dussenne, Nana Asare, Brecht Dejaegere, Anderson Esiti, Damien Marcq, Deiver Machado, Danijel Milicevic, Mamadou Sylla en Moses Simon

Opstelling Racing Genk:
Danny Vukovic, Clinton Mata, Jakub Brabec, Omar Colley, Jere Uronen, Ruslan Malinovskiy, Sander Berge, Alejandro Pozuelo, Mbwana Samatta, Marcus Ingvartsen en Siebe Schrijvers

Advertenties