Standard – Charleroi, dat is altijd spektakel. De supporters waren zoals altijd vurig, het voetbal was matig en het tempo lag vrij laag. Het werd wel een potige wedstrijd, die eindigde op een uiteindelijk logische brilscore. 

Voor sfeeracties moet je natuurlijk op Sclessin zijn en dat was vandaag niet anders. Ondanks de lage temperatuur werd het warm in het stadion, al sloeg de vonk niet echt over op de spelers. De thuisploeg startte wel hevig, Carlinhos knalde via Penneteau tegen de paal en daarna moest de doelman een knappe plaatsbal van Mpoku uit de winkelhaak halen.

Het tempo zakte al snel en de wedstrijd kabbelde verder richting pauze. Na de koffie kregen we hetzelfde voetbal te zien, al was het wel duidelijk wat het doel van beide ploegen was: Standard wou absoluut winnen, Charleroi was blij met een punt en de daarbijhorende leidersplaats.

In de slotfase speelde Luyindama, die mocht spelen ten koste van Scholz (uit vorm), de bal te kort terug naar Ochoa, maar de Mexicaan toonde zijn grote klasse en hield Pollet van de 0-1. Daarna probeerde Standard nog door te duwen om te scoren in Mazzu-time, maar het mocht niet zijn. De grootste kans kwam er nog door een foutje van de tegenstander, maar Mpoku kon debutant Cop net niet bereiken.

Uiteindelijk was 0-0 een logisch resultaat. Na de wedstrijd waren de spelers van de uitploeg duidelijk tevreden met de eindstand en hun plek op de ranking, de Rouches merkten dat er meer in zat. Er is wel al beterschap te merken bij Standard, qua mentaliteit zit het zeker goed.

Advertenties